Κοντά στη τετράδα η σαρωτική Μπαρτσελόνα

από Γιώργος Γκάτος

Στο "Palau Blaugrana" το κλίμα ήταν εορταστικό από το ξεκίνημα. Η Μπαρτσελόνα γιόρτασε την κατάκτηση του Copa del Rey, μαζί με τον κόσμο της.

Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς φρόντισαν να προσφέρουν μια όμορφη μπασκετική παράσταση, κοντρα στην ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Με τη νίκη αυτή η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στο 14-9 και παρέμεινε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με μία νίκη διαφορά από την πρώτη τετράδα, την ίδια στιγμή που οι Βάσκοι υποχώρησαν στο 11-12.

Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να δείξουν τις διαθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα είχε φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι και με τον Σεραφέν αιχμή του δόρατος έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτομε τη διαφορά να φτάνει στους 13 πόντους (22-9). Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Βάσκοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με το προβάδισμα των Καταλανών να ανεβαίνει, για το 46-26 του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά. Οι παίκτες του Περάσοβιτς βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους (54-44, 26′). Παρ’ όλα αυτά, η Μπαρτσελόνα διατήρησε τα ηνία και με τον Ρίμπας να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, ανέβασε εκ νέου τη διαφορά με επί μέρους 8-1 για το 62-45 της τρίτης περιόδου. Στην τέταρτο δεκάλεπτο το σκηνικό έμεινε ίδιο. Η Μπαρτσελόνα διατήρησε τον έλεγχο της κατάστασης, δεν άφησε τους Βάσκους να πλησιάσουν και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 46-26, 62-45, 77-67

Προτεινόμενα Άρθρα