Τιμώρησε τους τρεις διαιτητές του… αμαρτωλού τελικού του Copa del Rey η ACB

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι Χουάν Κάρλος Γκαρσία, Πέρεθ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ ήταν οι διαιτητές του τελικού του Copa del Rey, ο οποίος σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την ACB να τιμωρεί τους τρεις διαιτητές και να μην τους περιλαμβάνει στη λίστα διαιτητών για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο τελικός του πρόσφατου Copa del Rey ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η τελευταία φάση, με το καλάθι του Άντε Τόμιτς, το οποίο κρίθηκε έγκυρο, εξόργισε τους ανθρώπους των Μαδριλένων, οι οποίοι ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών του τελικού.

Οι ιθύνοντες την Ρεάλ, πέραν του γεγονότος πως εξέτασαν το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ACB, ζήτησαν από την διοργανώτρια αρχή να μην συμπεριλάβει κανέναν από τους τρεις διαιτητές στα παιχνίδια της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το πρώτο… μήνυμα, ήρθε στους ορισμούς της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί οι Χουάν Κάρλος Γκαρσία, Πέρεθ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ δεν συμπεριελήφθησαν στους διαιτητές της αγωνιστικής, με την ACB να αναγνωρίζει πλήρως τα λάθη που έγιναν στο clasico.

“Είναι σαφές πως υπήρξαν πολλά και σοβαρά λάθη της διαιτησίας στα τελευταία λεπτά του αγώνα” είπε μεταξύ άλλων ο Αντόνιο Μαρτίν, πρόεδρος της Liga Endesa, εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης που πάρθηκε για τους τρεις διαιτητές.

Προτεινόμενα Άρθρα