"Οι ημέρες που ο ΑΡΗΣ στέκονταν σιωπηλός τελείωσαν"

από AllAboutARIS

Η διαιτησία ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στο χθεσινό δ.σ. του ΕΣΑΚΕ με τον Άρη να εκφράζει τα παράπονα του για την φετινή χρονιά, αλλά να καταθέτει και πρόταση. Βέβαια κάποιοι βιάστηκαν να τον… βάλουν σε «άρμα» αλλά αυτό δεν ισχύει και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει.

Στην ΚΑΕ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με το θέμα της διαιτησίας, μετά την πρόταση για την δημιουργίας Ανεξάρτητης Αρχής που θα έχει τον έλεγχο. Μάλιστα σύμφωνα με ανθρώπους της ομάδας: «Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, ως ακρογωνιαίος λίθος του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ, ως η ομάδα, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το οικοδόμημα του αθλήματος, που προσέφερε τους περισσότερους διεθνείς τίτλους σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και συλλόγων, δεν συμμετέχει στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., που είναι η διοργανώτρια αρχή του Ελληνικού πρωταθλήματος, για να προασπιστεί κανενός τρίτου συμφέροντα, παρά μόνο του ίδιου του μπάσκετ».

Ο ΑΡΗΣ δεν είναι στο «άρμα» κανενός, αντίθετα ζητάει την στήριξη όλων στην δική του πρωτοβουλία για την διαιτησία, μιας και η ΚΑΕ: «Με σοβαρότητα και με αυστηρό τρόπο υπερασπίζεται τα αυτονόητα για το μπάσκετ το ίδιο, αλλά και για όλους όσοι σκέφτονται με υγιή τρόπο για το καλό του αθλήματος. Εννοείται ότι στην προσπάθεια αυτή αρωγοί είναι όλες οι ομάδες της Α1, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία βλέπουν με τον ίδιο ή περίπου τον ίδιο τρόπο την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ από κάθε άποψη».

Ο ΑΡΗΣ δεν θα παραμείνει σιωπηλός στις εξελίξεις αλλά και στο σημερινό καθεστώς της διαιτησίας και τις σχέσεις της με την ΚΕΔ και θα διεκδικήσει τις αλλαγές στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα