"Τηρούμε τους νόμους και δεν εκβιαζόμαστε"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η ΕΟΚ απάντησε στις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη, τονίζοντας πως τηρεί αυστηρά τους νόμους και πως δεν εκβιάζεται. Τι ειπώθηκε για τον ρόλο της Πολιτείας στις τελευταίες, καταιγιστικές εξελίξεις στο μπάσκετ.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έθεσε την ΕΟΚ προ των ευθυνών της σε δηλώσεις του και σε ότι αφορά φυσικά το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και σε όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή το «αιώνιο» ντέρμπι που δεν διεξήχθη ποτέ.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας αναφέρουν πάντως πως η ΕΟΚ είναι η μοναδική επίσημη θεματοφύλακας του αθλήματος στη χώρα και πως τηρεί αυστηρά τους νόμους και τους διεθνείς κανονιμούς της FIBA, στην οποία και υπόκειται.

 
Επιπρόσθετα, πάγια θέση της ΕΟΚ είναι πως δεν εκβιάζεται και πως δεν μεταθέται τις ευθύνες αλλού, ενώ από τα γραφεία της Ομοσπονδίας υπενθυμίζεται πως το πρωτάθλημμα της Basket League διέπεται από τους κανονισμούς και τις πειθαρχικές διαδικασίες του ΕΣΑΚΕ, ενώ η διαιτησία υπόκειται στην ανεξάρτητη ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Τέλος, σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, η ΕΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην παρούσα συγκυρία, απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από όλους τους φορείς. Σίγουρα δεν βοηθά η δεξιοτεχνία των εντυπώσεων και η συντεταγμένη μετάθεση των ευθυνών όπως φαίνεται να  επιχειρείται μεταξύ άλλων και από την Πολιτεία…»

Προτεινόμενα Άρθρα