Αυτές είναι οι ομάδες του Final Four του Champions League

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μπάμπεργκ, Άντβερμπ, Τενερίφη και Βίρτους στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης

Στην τρίτη σεζόν του το Champions League θα έχει νέο κάτοχο. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ, η οποία σήκωσε το τρόπαιο την περασμένη αγωνιστική περίοδο, είδε την ευρωπαϊκή πορεία της να σταματάει απέναντι στην Μπάμπεργκ. Η γερμανική ομάδα του Νίκου Ζήση έγινε η πρώτη ημιφιναλίστ της διοργάνωσης, στην παρθενική συμμετοχή της.

Την Μπάμπεργκ ακολούθησε η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Η Αντβέρπ επικράτησε της Νίζνι Νόβγκοροντ και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς και έκλεισε κι αυτή θέση για το μεγάλο ραντεβού.

 
Η Τενερίφη, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο στην πρώτη σεζόν της ιστορίας του, θα παλέψει να το σηκώσει ξανά. Η ομάδα του Τσους Βιντορέτα επικράτησε της Χάποελ Ιερουσαλήμ, ανέτρεψε το -2 του πρώτου αγώνα και θα παλέψει για το δεύτερο Champions League της ιστορίας της.

Το… καρέ συμπληρώνει η Βίρτους Μπολόνια. Η ιταλική ομάδα επιβλήθηκε της Ναντέρ εντός έδρας, κάλυψε το -8 του αγώνα στη Γαλλία και έτσι έγινε η τέταρτη ημιφιναλίστ της διοργάνωσης.

Εν ολίγοις, η Μπάμπεργκ (Γερμανία), Αντβέρπ (Βέλγιο), Τενερίφη (Ισπανία) και Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) θα μονομαχήσουν για το τρόπαιο. Τέσσερις ομάδες από τέσσερις διαφορετικές χώρες!

Προτεινόμενα Άρθρα