Καστρίτης: "Ζητούμενο να δουν οι αρμόδιοι ποιο είναι το καλύτερο για τη συνέχεια"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Έλληνας τεχνικός κάνει τον απολογισμό του σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο

Μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική στο παιχνίδι με τη Κύμη, μαθηματικά δεν είχαμε σωθεί. Οπότε θεωρητικά, μας έφυγε ο βραχνάς τη προηγούμενη αγωνιστική. Όπως είπα και στη συνέντευξη τύπου, επιτύχαμε τον ελάχιστο στόχο του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο ΑΡΗΣ και η ιστορία του. Προφανώς και δεν του αρμόζει να αγωνίζεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Από την άλλη οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Ο ανταγωνισμός έχει ανέβει πάρα πολύ. Υπάρχουν καινούριες και ισχυρότατες ομάδες. Πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε μια χρονιά και το ζητούμενο είναι να βλέπεις πως είναι τα δεδομένα αγωνιστική με αγωνιστική και να καταφέρνεις να αποφεύγεις τις περιπέτειες. Με αυτά τα δεδομένα, η ομάδα σώθηκε και το ζητούμενο είναι οι αρμόδιοι να δουν ποιο είναι το καλύτερο για τη συνέχεια” τόνισε αρχικά.

Για τη φετινή χρόνιά και τον ερχομό του στον ΑΡΗ:

“Σε προσωπικό επίπεδο είναι πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη χρονιά. Δεν έχω φύγει ξανά στα μέσα της χρονιάς από μια ομάδα, ούτε έχω πάει σε ομάδα την οποία δεν έχω χτίσει ακόμα εγώ. Σίγουρα υπάρχουν ιδιαιτερότητες αρκετές. Πολύ δύσκολη θα την χαρακτήριζα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραγωγική. Μας έδωσε εμπειρίες. Σε ότι έχει να κάνει με τον ΑΡΗ, επίσης μια δύσκολη χρονιά. Όλοι το καταλάβαμε αυτό στη διάρκεια της χρονιάς αλλά φαίνεται να έχει αίσιο τέλος.”

Για το αν η νίκη με του ΑΡΗ κόντρα στη Κύμη, βάζει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση την πρώην ομάδα του:

“Καταλαβαίνω τι λέτε. Σίγουρα δεν το έχω σκεφτεί έτσι και δε νομίζω ότι είναι έτσι. Οι άνθρωποι εκεί έκαναν μια τεράστια προσπάθεια. Έφτασαν πολύ κοντά. Είχαν ένα παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο όπου θα μπορούσαν με νίκη να είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα. Κανείς δεν σου εξασφαλίζει το αν θα κερδίσεις ή αν θα χάσεις. Δεν ισχύει ότι το παιχνίδι του ΑΡΗ έβαλε τη Κύμη σε δύσκολη θέση. Έχουμε δύο αγωνιστικές ακόμα και η ιστορία του πρωταθλήματος, αλλά και το φετινό πρωτάθλημα, δείχνει ότι όλα μπορούν να συμβούν.”

Για το αν εξελλίσονται οι παίκτες μέσα από τη φετινή χρονιά:

“Έχουμε παιδιά στην ομάδα που δουλεύουν πάρα πολύ και τους αρέσει η προπόνηση. Υπό αυτό το πρίσμα και παρότι είμαστε χωρίς κάποιον ουσιαστικό στόχο, στην εβδομάδα που προηγήθηκε ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και δουλέψαμε στη προπόνηση. Με αυτό το κίνητρο θα αγωνιστούμε και σήμερα για να πάρουμε κάτι ως το τέλος της σεζόν. Όπωσδήποτε, μέσα από τη δουλειά μέσα στο γήπεδο, μερικά παιδιά έκαναν το βήμα μπροστά και περιμένουμε την ανάλογη πρόοδο και στη πορεία”.

Προτεινόμενα Άρθρα