Άλωσε το Κάουνας η Φενέρ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα και στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου

Αντίδραση και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε η Φενέρμπαχτσε στο Κάουνας. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα βρήκε… σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, κόντρα στην Ζαλγκίρις, καθώς οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους είχαν «πνίξει» την πρωταθλήτρια Τουρκίας με την άμυνά τους.

Παρ’ όλα αυτά, πάτησαν γκάζι στο δεύτερο μέρος, βρήκαν μεγάλα σουτ και ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό, φτάνοντας στη νίκη, που δίνει προβάδισμα στην Φενέρμπαχτσε. Με τη σειρά στο 2-1, υπέρ της Φενέρ, το Game 4 θα διεξαχθεί Μεγάλη Πέμπτη (25/04) στην «Zalgirio Arena» με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να έχει… match ball πρόκρισης!

 
 
 
 
Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της Ζαλγκίρις, που με τον Ουόκαπ κατάφερε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης (11-5, 5′). Γκούντουριτς και Κάλινιτς ανέλαβαν δράση για την Φενέρ, η οποία μάζεψε τη διαφορά (15-13, 8′). Η Ζαλγκίρις, όμως, κράτησε τα ηνία με τον Ουόκαπ να… συνδέεται με το καλάθι, για το 19-15.

Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και με τον Ουλανόβας, αλλά και την άμυνα σε υψηλά επίπεδα, έφεραν τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους (26-17, 14′). Ο Βέσελι αποδείχθηκε σημείο αναφοράς για την Φενέρ, η οποία μείωσε (32-28, 19′). Ο Σλούκας έγραψε τον επίλογο του πρώτου ημιχρόνου με τρίποντο, για το 34-31.

Τα τρίποντα του Μάρκο Γκούντουριτς έφεραν νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Ο Σέρβος με δικές του προσπάθειες και την βοήθεια του Γκιουλέρ, το προβάδισμα άλλαξε χέρια (37-41, 14′). Ο Ντέιβις το πήρε προσωπικά και ισοφάρισε (41-41, 15’0. Η αντίδραση της Φενέρ ήταν άμεση. Ντατόμε και Γκούντουριτς ανέλαβαν δράση και το δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να προηγείται (46-49).

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα και στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου . Γκούντουριτς και Ντατόμε φώναξαν παρών, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους δεν έβρισκαν διαδρόμους προς το καλάθι (48-54, 35′). Ένα επί μέρους 5-0 από Ντέιβις και Ουόλτερς έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση (53-54, 37′). Η Φενέρ έμεινε πιστή στο πλάνο της και χάρη σε δύο εξαιρετικές φάσεις από Βέσελι και Μαχμούτογλου βρέθηκε σε θέση ισχύος (56-62, 39′). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με την Φενέρμπαχτσε να φτάνει στη σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 34-31, 46-49, 57-66.

Προτεινόμενα Άρθρα