Τρέλα στο Όκλαντ και η… μπίλια στους Ουόριορς (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε ένα ματς με απίστευτο φινάλε, οι Ουόριορς του κορυφαίου Ντουράντ νίκησαν με 104-100 τους Ρόκετς του τρομερού Χάρντεν και έκαναν το 1-0 στη σειρά τους, με την ομάδα του Τέξας να έχει χάσει τρομερές ευκαιρίες να κλέψει το «μπρέικ» στο τέλος.

Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ίσως στο γεγονός, ότι ο ηγέτης του Χιούστον δεν είχε τη βοήθεια που θα ήθελε από τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα το 1-0 να γίνει με τη “σφραγίδα” του “KD”, αφού μετά το καλάθι του “Μούσια”, που διαμόρφωσε το 103-100, ο Κρις Πολ έδωσε στην ομάδα του την ευκαιρία δύο φορές να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση, χωρίς όμως να την εκμεταλλευτεί.

Για τα πρώτα 9 λεπτά του αγώνα, η “μάχη” του Χάρντεν… με τους υπόλοιπους Ουόριορς έμοιαζε όντως ίση, αλλά μέχρι και ο Λούνεϊ είχε καταφέρει να σκοράρει για τους γηπεδούχους, για να τους οδηγήσει στο 28-19 της πρώτης περιόδου η ηγετική ικανότητα του Ντουράντ.

Ο Τόμπσον και ο Γκριν ήταν παρόντες, για να δώσουν σταθερά βοήθεια στο “σεληνιασμένο” συμπαίκτη τους και να φέρουν την απόσταση στο +7 στα τρία λεπτά για το τέλος του δεύτερου δωδεκαλέπτου, αλλά όταν εμφανίστηκαν οι Γκόρντον και Πολ, σκοράροντας συνεχόμενα μακρινά σουτ, οι Ρόκετς κατάφεραν να φέρουν το ματς στην απόλυτη ισορροπία για το ημίχρονο (53-53).

Μετά τα πρώτα δύο καλάθια από Χάρντεν και Γκόρντον, η αντίδραση ήρθε για τους “Πολεμιστές”, με τη συνεργασία των Ντουράντ και Τόμπσον να φέρνει το προβάδισμα και το +5 στα μέσα της τρίτης περιόδου (66-61). Ο Χάρντεν ήταν πάλι μόνος του σε εκείνο το χρονικό σημείο και οι παίκτες του Κερ έμπαιναν προηγούμενοι με 7 πόντους στο φινάλε του αγώνα, με βολές από τεχνική ποινή του Ντουράντ, καθώς οι διαιτητές έδωσαν τόσο στον Πολ όσο και στον Ντ’ Αντόνι για τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τη διαιτησία του αγώνα.

Με καλάθι του Κάρι, οι Ουόριορς έμοιαζαν να έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν, όντες στο +9 στο πρώτο δίλεπτο του τελευταίου δωδεκαλέπτου (87-78), για να αναγεννήσει τους φιλοξενούμενους ο Γκόρντον και να έρθει ο Νενέ με κοντινό σουτ να ισοφαρίσει σε 89-89, με 6 ακριβώς λεπτά για την εκπνοή. Ο Ντουράντ εκεί, το πήρε πάνω του, για να φέρει με προσωπικές του ενέργειες και ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών το 100-95, αλλά ο Χάρντεν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με γκολ-φάουλ μείωσε στο σουτ στα 40.4” (100-98). Εκεί, ο Κάρι φαινόταν να “καθαρίζει” με τρίποντο στα 24″ για το 103-98, αλλά μετά το καλάθι του Χάρντεν, ο Πολ έκλεψε την μπάλα από τον Ντουράντ, χωρίς όμως ο “Μούσιας” να ευστοχήσει από μακριά, ενώ στο επιθετικό ριμπάουντ που επίσης εξασφάλισε ο Πολ, ο Γκόρντον πάτησε εκτός παρκέ.

Ο “KD” ολοκλήρωσε το ματς στους 35 πόντους, ενώ κοντά στο triple double ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Για τους Ρόκετς δεν έφταναν οι 35 πόντοι του Τζέιμς Χάρντεν και οι 27του Έρικ Γκόρντον.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα