Ζιάγκος: "Μια από τις πιο μαύρες σελίδες της μπασκετικής ιστορίας τα όσα συμβαίνουν"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός: “Μόλις σας ανακοίνωσα τους φετινούς πρωταθλητές της φετινής σεζόν (σ.σ. ανάφερε ονομαστικά τους παίκτες της ομάδας του). Είμαι ένας από τους ανθρώπους του μπάσκετ, από εκείνους που ξεκίνησαν τη σχέση τους με το άθλημα γιατί μας έσπρωξαν στις αλάνες η χρύση γενιά του ’87, οι μεγάλες επιτυχίες του ΑΡΗ, του ΠΑΟΚ και ούτω καθεξής. Ήρθαμε σήμερα εδώ, όντας μάρτυρες μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της αθλητικής-μπασκετικής ιστορίας του μπάσκετ της Ελλάδας, από το ΄’87 και μετά.

Πιο πολύ θλίβομαι για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί δεν έχω απαντήσεις στα χιλιάδες Ελληνόπουλα που κάνουν όνειρα μέσα από το μπάσκετ. Πιο πολύ όμως, θλίβομαι ως πατέρας δύο παιδιών που δεν έχω διάθεση να τους σπρώξω στον αθλητισμό. Θέλω να διαψευστώ πανηγυρικά αλλά φοβάμαι ότι οι μέρες θα περάσουν και θα ασχοληθούμε επιδερμικά και καφενειακά με το τι έχει συμβεί για το ποιες είναι οι αιτίες, οι συνέπειες και οι λύσεις. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και η αγάπη προς το άθλημα.”

Για το πότε ενημερώθηκαν για την απόφαση να μην κατέβει ο Παναθηναϊκός:

Ενημερωθήκαμε ερχόμενοι στο γήπεδο για όσα έγιναν σήμερα. Σαφέστατα και δεν χαλαρώσαμε όλο αυτό το διάστημα. Θα έπρεπε να συμβεί ένα αθλητικό θαύμα, να κέρδιζε η Κύμη τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά. Και να μην είχε συμβεί αυτό, η ομάδα θα ερχόταν εδώ για να κερδίσει. Οποτεδήποτε διαμορφώνεται αποτέλεσμα έξω από τις τέσσερις γραμμές αποτελεί αλλοίωση…

Για το αν αποτελεί αλλοίωση πρωταθλήματος:

“Οποτεδήποτε διαμορφώνεται αποτέλεσμα εκτός των γραμμών του γηπέδου, αυτό αποτελεί αλλοίωση για το άθλημα. Το σπορ διεξάγεται μέσα σε τέσσερις γραμμές.”

Για το αν ήθελε να κάνει σχόλιο για το Πανιώνιος-Χολαργός:

“Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, λόγω σεβασμού…”

Προτεινόμενα Άρθρα