Έκανε το 2-0 η Ζενίτ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Για τους φιλοξενούμενους καλύτερος ήταν ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ με 14 πόντους

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά κοντά στο σκορ και την πρώτη περίοδο να λήγει με το σκορ ισόπαλο στο 18-18.

Η συνέχεια ήταν μοιρασμένη, με την ΤΣΣΚΑ να είναι καλύτερη στη δεύτερη περίοδο και τη Ζενίτ να αντιδρά στην τρίτη και να παίρνει εκείνη τα ηνία του παιχνιδιού.

 
Στην τελευταία περίοδο, ο αγώνας μετατράπηκε σε θρίλερ, χωρίς μία από τις δύο ομάδες να μπορεί να πάρει σημαντική διαφορά.

Με το σκορ ισόπαλο στο 78-78, ο Ντάνιελ Χάκετ σημείωσε τρίποντο και κέρδισε φάουλ για να έκανε το 81-78, ευστοχώντας μάλιστα στη συμπληρωματική βολή για να δώσει «αέρα» τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (82-78).

Στη συνέχεια η Ζενίτ κέρδισε τρεις βολές, αλλά ο Μάρκο Σιμόνοβιτς έχασε τις δύο από τις τρεις και έτσι δεν κατάφερε να μειώσει τόσο ώστε η ομάδα του να διεκδικήσει τη νίκη.

Μάλιστα, σημαντική ήταν και η παρουσία του Κάιλ Χάινς, ο οποίος τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της αναμέτρησης έκανε μία εντυπωσιακή τάπα πάνω στον Γκαλ Μέκελ.

Εν τέλει η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατάφερε να πάρει με αγχωτικό τρόπο το ροζ φύλλο αγώνα και να κάνει το 2-0 στην ημιτελική σειρά με τη Ζενίτ.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ουίλ Κλάιμπερν με 19 πόντους, ενώ κομβικός ήταν και ο Ντάνιελ Χάκετ με 11.

Για τους φιλοξενούμενους καλύτερος ήταν ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ με 14 πόντους, ενώ από κοντά ήταν και οι Αρμάντ (12 π.), Πούσκοβ (12 π.).

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 39-33, 58-59, 83-81

Προτεινόμενα Άρθρα