Η ΑΕΚ χτίζει γήπεδο, ο ΑΡΗΣ περιμένει…

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται τη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα και προχωρά γρήγορα στην κατασκευή δικού της γηπέδου. Την ίδια ώρα, ο ΑΡΗΣ περιμένει ακόμα την παραχώρηση της χρήσης του Αλεξανδρείου Μελάθρου…

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκε σήμερα με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο και αποφάσισαν την ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών στο κλειστό των Λιοσίων, μόλις ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στόχος της ΑΕΚ είναι να μπει στο νέο γήπεδό της στις αρχές του 2020.

Ενώ, λοιπόν, η κυβέρνηση, ούσα σε προεκλογική περίοδο, ασχολείται με θέματα όπως το κλειστό της μπασκετικής ΑΕΚ ή τον Βοτανικό του Παναθηναϊκού, ακόμα δεν έχει τελειώσει το θέμα της παραχώρησης του Παλέ ντε Σπορ στον ΑΡΗ. Ένα θέμα, βέβαια, για το οποίο φέρει ευθύνη και ο ίδιος ο ΑΡΗΣ, αφού ακόμα δεν έχει επέλθει συμφωνία ανάμεσα στην ΚΑΕ και τον Α.Σ., για τους όρους της παραχώρησης, η οποία βάσει νόμου μπορεί να γίνει μόνο στον Ερασιτέχνη.

Έτσι, ένα διάστημα στο οποίο οι περισσότεροι προσπαθούν να κερδίσουν ό,τι μπορούν, ως είθισται στις προεκλογικές περιόδους, περνά ανεκμετάλλευτο για τον ΑΡΗ. Και για κάτι που ο Αυτοκράτορας δικαιούται 100%. Οι αρχικές μελέτες που είχαν κάνει οι ιθύνοντες της ΚΑΕ έλεγαν ότι παρά τα μεγάλα έξοδα συντήρησης, το Αλεξάνδρειο μπορεί να αποφέρει κέρδη στην ομάδα, εφόσον γίνει η ιδανική αξιοποίηση του γηπέδου, σε όλους τους τομείς. Εφόσον δεν άλλαξε κάτι σ’ αυτό το κομμάτι και δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, το θέμα πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Πρώτα στο εσωτερικό του συλλόγου (αυτό έπρεπε ήδη να έχει γίνει) και στη συνέχεια από την Πολιτεία.

Προτεινόμενα Άρθρα