Τέλος εποχής: Αποχωρεί από τα παρκέ ο Πάρκερ!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Τέλος εποχής για τον σπουδαίο καλαθοσφαιριστή

Δεν μπορώ να είμαι άλλο ο Τόνι Πάρκερ. Αποσύρομαι. Αποφάσισα να μην ξαναπαίξω μπάσκετ. Πολλά με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αν δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και αν δεν μπορώ να διεκδικήσω ένα πρωτάθλημα, δεν θέλω να παίξω άλλο μπάσκετ. Ήξερα ότι ήρθε η ώρα μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Ούτε στα πιο τρελά μυο όνειρα δεν θα πίστευα ότι θα ζήσω τέτοιες στιγμές στο ΝΒΑ και στην Εθνική ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος, ο οποίος ακολούθησε το παράδειγμα του καλού του φίλου, Μανού Τζινόμπιλι, με μερικούς μήνες διαφορά.

Στην σπουδαία καριέρα του, που συνδυάστηκε κατά κύριο λόγο με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ο Πάρκερ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (2003, 2005, 2007, 2014) και ένα βραβείο MVP των τελικών (2007), ενώ βρέθηκε έξι φορές σε All Star Game (2006, 2007, 2009, 2012, 2014), Παράλληλα, ο Πάρκερ κατέκτησε τέσσερα μετάλλια με την Εθνική Γαλλίας σε Eurobasket, με το πολύποθητο χρυσό να έρχεται το 2013 στη Σλοβενία.

Την περσινή σεζόν, ο παλαίμαχος πλέον γκαρντ αγωνίστηκε στους Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ η… συνταξιοδότησή του θα τον φέρει σε πιο ενεργή θέση σε ότι αφορά το διοικητικό κομμάτι της Βιλερμπάν.

Προτεινόμενα Άρθρα