Το πεδίο δράσης σε μία έκτακτη γενική συνέλευση του Α.Σ.

από Αντώνης Γκάτζιος

Η αλήθεια είναι ότι ο Α.Σ. ΑΡΗΣ άργησε… Δεν άκουγε τις φωνές όσων αγωνιούσαν για το μέλλον της ΚΑΕ και κάπως έτσι χάθηκε ολόκληρος ο Ιούνιος.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο θυμόσοφος λαός και όλα δείχνουν ότι στις 8 Ιουλίου, θα λάβει χώρα έκτακτη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη με αποκλειστικό θέμα το μπάσκετ. Ο πρόεδρος του Α.Σ., Γιάννης Ψηφίδης, είχε επαφές και επικοινωνία με διάφορα στελέχη της οικογένειας του ΑΡΗ, τα οποία του εξήγησαν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν.  

Μη νομίσει κανείς, βέβαια, ότι η διεξαγωγή μίας γενικής συνέλευσης σημαίνει αυτόματα και άρση από το αδιέξοδο. Μπορεί να γίνουν κάποια πράγματα, μπορεί και τίποτα ουσιαστικό.

Τι μπορεί να γίνει σε μία τέτοια συνέλευση; Αρχικά, ο Ερασιτέχνης, ως θεματοφύλακας του συλλόγου, αλλά και κάτοχος του 10% της ΚΑΕ, να ζητήσει πλήρη ενημέρωση από το μεγαλομέτοχο, Δημήτρη Γουλιέλμο, για τα τεκταινόμενα στην ΚΑΕ, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, με ονόματα και αριθμούς, και να πληροφορηθεί για τις πιθανές λύσεις. Επίσης, μπορεί να ζητήσει οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της ΚΑΕ.

Από τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη θα διαφανεί και που οδηγείται η κατάσταση. Αν υπάρχει, δηλαδή, λόγος για «συναγερμό» και ανάγκη για βοήθεια από όποιον μπορεί να την προσφέρει.

Για να γίνουν όλα αυτά, βέβαια, πρέπει να δώσει το «παρών» ο μεγαλομέτοχος. Ο ίδιος κατά το παρελθόν δεν είχε φανεί «ζεστός» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού είχε και τη σκέψη ότι η συνέλευση μπορεί να μεταβληθεί σε ένα «λαϊκό δικαστήριο». Αν δε δώσει ο ίδιος το «παρών», ο Α.Σ. θα κληθεί να βρει δικλείδες για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ομάδας, με επίσημες αποφάσεις της συνέλευσης. Όπως και θα πρέπει να προταθούν ρεαλιστικές λύσεις για το «αύριο» της ομάδας.

Είναι γεγονός ότι οι εξελίξεις άργησαν. Και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, μέχρι τις 8 Ιουλίου η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για επαναπαύση μέχρι την τέλεση της γ.σ. Και μένει να φανεί αν ο ιδιοκτήτης θα κάνει μέσα στην εβδομάδα κάποιες ενέργειες που θα δείξουν ότι κάτι κινείται, ότι υπάρχει «φως»…

Προτεινόμενα Άρθρα