Ζούρος στο Περιστέρι, αποχωρήσεις στον ΟΣΦΠ, αναταραχή στον ΠΑΟ

από Αντώνης Γκάτζιος

"Τρέχουν" οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, άλλες ευχάριστες για τις ομάδες της Basket League και άλλες όχι.

Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Ηλία Ζούρο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ επιστρέφει στην αθηναϊκή ομάδα μετά τη σεζόν 2004-05, παίρνοντας τη θέση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Στον Ολυμπιακό προέκυψε μία αποχώρηση που προκάλεσε αίσθηση, αφού μετά από 19 χρόνια στην ομάδα, ο γενικός διευθυντής, Χρήστος Σταυρόπουλος, αποχώρησε και αναλαμβάνει πόστο στην Αρμάνι Μιλάνο!

Την ίδια ώρα, στον Παναθηναϊκό έχει προκύψει μεγάλη αναταραχή με τον Μάρκους Ντένμον. Η ΚΑΕ ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ομάδα, όμως ο ίδιος και ο μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, το διέψευσαν, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός γκαρντ είναι φρι έιτζεντ. Οι “πράσινοι” απάντησαν διά στόματος του προέδρου της ΚΑΕ, Μάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος είπε:

“Ο Μάρκους Ντένμον δεν άσκησε το δικαίωμα αποδέσμευσής του από τον Παναθηναϊκό και κατόπιν τούτου αποτελεί αθλητή της ομάδας μας. Αν κι εφόσον προκύπτουν διαφωνίες ή διαφορές απόψεων ακόμη και σε τόσο ξεκάθαρα θέματα, υπάρχει πάντα η επιλογή της FIBA, ώστε να δοθεί λύση. Είναι  αναφαίρετο δικαίωμα κάθε αθλητή να επιθυμεί την αποδέσμευσή του από κάποια ομάδα, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έρθει να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει με τον Σύλλογο τον τρόπο αποδέσμευσής του. Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε, άλλωστε, θέλησε ή καταδέχεται να έχει στο ρόστερ του οποιονδήποτε αθλητή, ο οποίος δεν θέλει να αγωνιστεί στην ομάδα”.

Προτεινόμενα Άρθρα