Ράπτορς και Κλίπερς φαβορί για Λέοναρντ, παλεύουν οι Λέικερς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Καουάι Λέοναρντ μένει ελεύθερος σε λίγες μέρες και το μέλλον του δεν είναι σίγουρο, παρότι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους Ράπτορς.

Πολλοί έλεγαν, ότι αν έπαιρνε το πρωτάθλημα στο Τορόντο, πολύ δύσκολα θα έφευγε, καθώς είναι σύνηθες να μην αποχωρεί κανείς, ή σχεδόν κανείς, από την ομάδα που κερδίζει τον τίτλο στο ΝΒΑ. Οι παίκτες επιλέγουν να πάνε για… ακόμη έναν χορό, τιμώντας και το σύλλογο που τους έχει διαλέξει, για να τον φέρουν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Για τον Λέοναρντ είναι αρκετά πιθανό να συμβεί το ίδιο, καθώς είναι ευχαριστημένος στον Καναδά, αλλά η επιθυμία του να αγωνιστεί στην Καλιφόρνια δεν έχει κρυφτεί ποτέ. Οι Λος Άντζελες Κλίπερς, όπως και οι Λέικερς, παλεύουν για την απόκτησή του, με τους πρώτους να “τρέχουν” μαζί με τους Ράπτορς, σύμφωνα με τον Marc Stein.

Η ιδέα του να ηγηθεί και πάλι μιας ομάδας ισχυρής, ικανής να κατακτήσει τον τίτλο, εξιτάρει τον Λέοναρντ, σε αντίθεση με τους “Λιμνανθρώπους”, που για το ρόλο αυτόν έχουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Οι τελευταίοι, άλλωστε, έχουν σοβαρό θέμα με το διαθέσιμο salary cap με την απόκτηση του Άντονι Ντέιβις, έχοντας την υποχρέωση να διαπραγματευτούν ξανά το deal με τους Πέλικανς. Η απόκτηση του “Μονόφρυδου”, ωστόσο, είναι το δέλεαρ με το οποίο θέλουν να προσεγγίσουν τον Καουάι, μην παρατώντας την υπόθεση.

Τρεις είναι, δηλαδή, στην ουσία οι μνηστήρες για τον φετινό MVP των τελικών του ΝΒΑ. Οι Ράπτορς μοιάζουν να έχουν το προβάδισμα, οι Κλίπερς είναι κοντά τους και οι Λέικερς αουτσάιντερ. Η ψυχή του Λέοναρντ, όμως, είναι “άβυσσος” προς το παρόν…

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα