Μία "ανανέωση" που δείχνει πολλά…

από Αντώνης Γκάτζιος

Η "ανανέωση" του συμβολαίου του Δημήτρη Βεργίνη με τον ΑΡΗ χωρίς να γίνει η παραμικρή συζήτηση μαζί του, δείχνει πολλά…

Τα περισσότερα κλειστά συμβόλαια των παικτών έχουν, πλέον, συγκεκριμένες ημερομηνίες, μέχρι τις οποίες μπορούν να λυθούν. Αν η ομάδα δε θέλει τον παίκτη, του καταβάλει το ποσό για το kick out που προβλέπεται, εφόσον βέβαια δεν του οφείλει χρήματα ή έχει διακανονίσει την όποια οφειλή. Λίγο μετά, έχει ο παίκτης δικαίωμα να αποχωρήσει, καταβάλλοντας buy out, από τη στιγμή που δεν έχει λαμβάνειν.

Στον ΑΡΗ, στη δεδομένη χρονική περίοδο, οι παίκτες μπορούν να κάνουν… ό,τι θέλουν, αφού δεν υπάρχει καμία δράση από την ΚΑΕ. Από το να αφήσουν το συμβόλαιο της νέας σεζόν να ενεργοποιηθεί, μέχρι να κάνουν προσφυγή και να μείνουν ελεύθεροι. Η ημερομηνία για τον Βεργίνη ήταν η 25η Ιουνίου και πλέον είναι παίκτης του ΑΡΗ και για την επόμενη σεζόν.

Από αγωνιστικής πλευράς, αυτή η εξέλιξη είναι ωφέλιμη για τον ΑΡΗ, που θα ξεκινήσει (όποτε ξεκινήσει) το σχεδιασμό του με ban από τη ΦΙΜΠΑ και θα χρειαστεί όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες παίκτες στο ρόστερ του. Όμως οι χωρίς επαφή «ανανεώσεις», όταν υπάρψουν εκκρεμότητες, εγκυμονούν και κινδύνους. Ίσως όχι από τον Βεργίνη, ο εξαιρετικός χαρακτήρας του οποίου είναι γνωστός, όπως και η… ιώβεια υπομονή του, σε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά θέματα. Δεν είναι καλό για τον ΑΡΗ, βέβαια, να «παίζει» με την υπομονή των παικτών. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος γκαρντ έχει λαμβάνειν, πέραν των δύο φετινών δόσεων, και χρήματα από το Άρθρο 99…

Οι κίνδυνοι μπορεί να χτυπήσουν περισσότερο την πόρτα του «Nick Galis Hall» από τη Δευτέρα, οπότε και ενεργοποιούνται τα συμβόλαια των ξένων παικτών. Μετά τις αναταραχές που προκλήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, οι Μπελ, Χάρις, Κάιζερ, Μαγκί και Τζόουνς δεν αναχώρησαν για τις ΗΠΑ και με τις καλύτερες συνθήκες. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια επαφή μαζί τους και μένει να φανεί αν ο ΑΡΗΣ θα διατρέξει νέους κινδύνους.

Το θέμα είναι ότι με την (αδρανή) στάση του, ο ΑΡΗΣ απεμπολεί κάθε δικαίωμα που έχει στους παίκτες, οι οποίοι έχουν όλες τις επιλογές δικές τους. Οι Έλληνες της ομάδας περιμένουν και αναλόγως με τις εξελίξεις, θα πράξουν…

Προτεινόμενα Άρθρα