Εξελίξεις… χθες

από Αντώνης Γκάτζιος

Ακόμα μία εβδομάδα πέρασε και ουσιαστικές εξελίξεις δεν "έτρεξαν" στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ, με αποτέλεσμα να εντείνεται η αγωνία για το μέλλον της ομάδας.

Η εβδομάδα που τελειώνει σήμερα (30/6) υποτίθεται ότι θα ήταν καθοριστική και θα σηματοδοτούσε εξελίξεις, όμως πέραν κάποιων επαφών και της πληρωμής υποχρεώσεων κυρίως για το Άρθρο 99, δεν επιφύλασσε κάτι «χειροπιαστό». Συνεπώς, ακόμα μία κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά αύριο (1/7), η τελευταία πριν από τη γενική συνέλευση του Α.Σ. με θέμα την ΚΑΕ.

Σ’ αυτήν τη συνέλευση ο Δημήτρης Γουλιέλμος θέλει να παρουσιάσει κάποιες εξελίξεις και ένα πλάνο, οπότε λογικά από αύριο θα υπάρξουν κάποια νεότερα. Πέντε είναι τα θέματα στα οποία άμεσα αναμένονται (και πρέπει να υπάρξουν) νεότερα.

1 Το θέμα των ξένων

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έχει ο ΑΡΗΣ για να καταβάλει τα «kick out» και να αποδεσμευτεί από τους Μπελ, Τζόουνς, Χάρις, Μαγκί και Κάιζερ. Από αύριο τα συμβόλαια των πέντε Αμερικανών ανανεώνονται αυτόματα, από τη στιγμή που στις (καθυστερημένες) επαφές των προηγούμενων ημερών δε βρέθηκε κάποια λύση, κυρίως λόγω των οφειλομένων (δύο μήνες) που υπάρχουν προς τους παίκτες.

Οι ξένοι έχουν δικαίωμα να λύσουν οι ίδιοι τα συμβόλαια μέχρι τα μέσα Ιουλίου, εφόσον βρουν ομάδες. Όμως όλα εξαρτώνται από τις προτάσεις που θα έχουν. Τα συμβόλαιά τους με τον ΑΡΗ προβλέπουν αυξημένες αποδοχές για την επόμενη χρονιά και αν θέλουν να ισοφαρίσουν τη διαφορά με τα νέα συμβόλαια, μπορούν να προσφύγουν στη ΦΙΜΠΑ διεκδικώντας και το δεύτερο χρόνο από τον ΑΡΗ. Αυτό είναι κάτι που μπορούν να κάνουν έτσι κι αλλιώς, μέχρι να πληρωθούν από την ΚΑΕ.

2 Το θέμα προπονητή

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος θέλει να κλείσει το θέμα προπονητή το συντομότερο δυνατόν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση πιθανώς θα τελειώσει μέσα στην εβδομάδα που έρχεται. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έκανε επαφές με αρκετούς προπονητές και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Όπως έχουμε σημειώσει, οι περιπτώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου και του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν (με τον πρώτο μάλιστα δεν έγινε καν συζήτηση). Ο Άρης Λυκογιάννης είναι εδώ και καιρό ο διακαής πόθος της ΚΑΕ, όμως δεν αναλαμβάνει αν δεν αρθούν τα ban. Η διοίκηση φαίνεται να καταλήγει σε κάποια από τις περιπτώσεις των Χρήστου Μαρμαρινού και Φώτη Τακιανού, εκτός αν προκύψει κάποια έκπληξη, με τους Κώστα Μέξα και Νίκο Βετούλα, για τους οποίους η ιδιοκτησία, στην παρούσα φάση, δεν είναι «ζεστή».

3 Το θέμα του δ.σ.

Τυπικά ο ΑΡΗΣ έχει διοίκηση, από τη στιγμή που δεν έχουν οριστικοποιηθεί και τυπικά οι παραιτήσεις όλων των μελών. Ουσιαστικά, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ψάχνει ανθρώπους για να πλαισιώσουν το δ.σ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Χάρης Παπαγεωργίου, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει και ο κ. Γουλιέλμος αναζητά τους ανθρώπους που θα σχηματίσουν τουλάχιστον ένα τριμελές (μαζί με τον εκπρόσωπο του Α.Σ., Γιάννη Ψηφίδη) διοικητικό συμβούλιο, αφού έχουν αποχωρήσει και οι κ.κ. Κάλλεν, Μωϋσιάδης και Σιγάλας. Και σ’ αυτό το θέμα αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα.   

4 Το θέμα των οφειλών

Στην πρόσφατη συνάντησή του με τους Έλληνες παίκτες της ομάδας, ο Δημήτρης Γουλιέλμος τους τόνισε ότι θα προσπαθήσει να καταβάλει τουλάχιστον τη μία από τις δύο δόσεις που τους οφείλονται μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Αυτά τα χρήματα αναζητούνται, ώστε να πληρωθούν τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι, αλλά και οι υπόλοιποι έχοντες λαμβάνειν στην ομάδα. Εφόσον καταβληθεί έστω κι ένας μήνας, ουδείς θα έχει το δικαίωμα προσφυγής, οπότε το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κρίσιμο.

5 Το θέμα Μποχωρίδη

Ο Βασίλης Τολιόπουλος χάθηκε και αν αποχωρήσει και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο ελληνικός κορμός του ΑΡΗ θα δεχτεί ακόμα ένα σημαντικό πλήγμα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει μία συζήτηση με τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος, όπως έγραψε το AllAboutARIS, δέχεται πρέσινγκ από τον Προμηθέα Πατρών για να υπογράψει διετές συμβόλαιο. Η περίπτωση Μποχωρίδη δεν είναι εύκολη, λόγω των αποδοχών του για την επόμενη σεζόν, αλλά και των οφειλών που υπάρχουν προς το πρόσωπό του και από την προηγούμενη χρονιά.

Προτεινόμενα Άρθρα