Το δεκαπενθήμερο του Μποχωρίδη

από Αντώνης Γκάτζιος

Η παραμονή του Λευτέρη Μποχωρίδη είναι ένα σημαντικό κομμάτι για το σχεδιασμό του ΑΡΗ αναφορικά με την επόμενη σεζόν και μένει να φανεί αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα ο αρχηγός της.

Όπως έχει σημειώσει το AllAboutARIS, ο Προμηθέας Πατρών άσκησε έντονη πίεση στον διεθνή γκαρντ για να υπογράψει διετές συμβόλαιο. Όμως οι Αχαιοί διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ο 25χρονος γκαρντ έχει συμφωνήσει μαζί τους.

Η σημαντική παράμετρος που έχει να κάνει με τον Μποχωρίδη είναι ότι το συμβόλαιό του με τον ΑΡΗ ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι ημερομηνίες ποικίλλουν. Για παράδειγμα, αυτό του Δημήτρη Βεργίνη έληγε στις 25/6 και ανανεώθηκε αυτόματα, όπως και των πέντε Αμερικανών στις 30/6. Του Μποχωρίδη λήγει στις 15 του μήνα και αυτό σημαίνει ότι ο ΑΡΗΣ έχει σχεδόν δύο εβδομάδες για να τον πείσει να παραμείνει κάτοικος «Nick Galis Hall».

Για να αποχωρήσει νωρίτερα ο αρχηγός της ομάδας, είτε πρέπει να λύσει συναινετικά τη συνεργασία του με την ομάδα, είτε να κάνει προσφυγή. Όλα δείχνουν ότι θα περιμένει, αν και δέχεται πίεση από άλλες ομάδες. Το ερωτηματικό είναι τι θα πράξει ο ΑΡΗΣ, γιατί υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα.

Αρχικά, τα οφειλόμενα της ΚΑΕ προς τον παίκτη, τα οποία είναι και από τη φετινή και από την περσινή σεζόν. Και δεύτερον, οι αυξημένες αποδοχές του για την επόμενη χρονιά, με το ερωτηματικό κατά πόσο ο ΑΡΗΣ μπορεί να τις καλύψει.

Χωρίς περιθώρια

Το δεδομένο είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει περιθώριο για περαιτέρω αφαίμαξη στο ρόστερ του και δη του ελληνικού στοιχείου του ρόστερ του. Ο Βασίλης Τολιόπουλος χάθηκε ήδη και αν χαθεί και ο Μποχωρίδης, οι απώλειες δύσκολα θα καλυφθούν από την εγχώρια αγορά, με δεδομένο και ότι υπάρχουν τα ban, ήτοι η ανάγκη να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμωθεί ο ελληνικός «κορμός».

Για τον Μποχωρίδη το θέμα είναι και συναισθηματικό. Από μικρό παιδί στον ΑΡΗ, δηλωμένος φίλαθλος και αρχηγός της ομάδας, συνεπώς η παραμονή του θα είναι ωφέλιμη και για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Και η ΑΕΚ

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από τον Προμηθέα (που διαρρέει ότι κοιτάζει πλέον άλλες περιπτώσεις, ίσως και για λόγους τακτικής), τον Λευτέρη Μποχωρίδη φέρεται να «γλυκοκοιτάζει» και η ΑΕΚ. Ένα «σενάριο», όμως, που «δένει» μόνο αν παραχωρηθεί ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, αφού η «Ένωση» έχει ήδη αποκτήσει τον Νίκο Γκίκα και τον Βασίλη Τολιόπουλο, ενώ αναμένεται να αποκτήσει και δύο Αμερικανούς γκαρντ. Εκτός αν δεν αποκτηθεί Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ…

Προτεινόμενα Άρθρα