Ο Μαρμαρινός, ο Παπαντωνίου και ο Σακελλαρίου

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Άρης Λυκογιάννης οδεύει προς τον Κολοσσό Ρόδου και όλα δείχνουν ότι το προβάδισμα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΡΗ έχει ο Χρήστος Μαρμαρινός.

Το επί σειρά ετών μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού χαίρει της εκτίμησης του Δημήτρη Γουλιέλμου και φαίνεται να έχει πάρει «κεφάλι» στην κούρσα του διαδόχου του Γιάννη Καστρίτη. Ο Λυκογιάννης απομακρύνεται, περιπτώσεις σαν του Σούλη Μαρκόπουλου και του Θανάση Σκουρτόπουλου μοιάζουν ανέφικτες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έτερος στόχος, Φώτης Τακιανός, είναι κοντά σε συμφωνία με ομάδα του Κατάρ.

Αν ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ δεν επιφυλάσσει κάποια έκπληξη, ο Μαρμαρινός φέρεται ως το πρώτο φαβορί για τον πάγκο του ΑΡΗ. Ίσως έτσι να εξηγούνται και οι επαφές που έχουν γίνει με μεταγραφικούς στόχους.

Ήδη έχει γίνει συζήτηση για τους Νίξον, Λαμπ και Μιλόσεβιτς του Λαυρίου, ενώ από την Ελλάδα “ζεστά” εξετάζεται η περίπτωση του Νώντα Παπαντωνίου. Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια σε Γ.Σ.Λ. Φάρο, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ και βρέθηκε στο στόχαστρο του ΑΡΗκαι μεσούσης της περσινής σεζόν, πριν αποκτηθεί ο Βασίλης Τολιόπουλος, όμως οι δύο πλευρές δεν τα είχαν βρει στο οικονομικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η περίπτωσή του επανήλθε στο προσκήνιο, με το σκεπτικό ότι ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου, με δεδομένη την αποχώρηση του Τολιόπουλου και πιθανή αυτή του Λευτέρη Μποχωρίδη, αλλά και τα ban από τη ΦΙΜΠΑ που λογικά θα φέρουν λιγότερους ξένους στο «Nick Galis Hall». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ίδιος ο Παπαντωνίου θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη.

Η περίπτωση Σακελλαρίου

Πέρα από τον Παπαντωνίου, στα υπόψιν υπάρχει και η περίπτωση του Βαγγέλη Σακελλαρίου, εφόσον υπάρξει κάποια συνεργασία (όχι είσοδος στο δ.σ., η οποία έχει διαψευστεί) του Δημήτρη Γουλιέλμου με τον πρώην πρόεδρο του Πανιωνίου, Σταύρο Αλευρογιάννη. Ο Έλληνας γκαρντ χθες (3/7) έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό.

Τα δύο παραπάνω θέματα είναι εύλογο ότι θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη της υπόθεσης Μποχωρίδη. Βέβαια, αν ο ΑΡΗΣ δεν αποκτήσει περισσότερους από έναν ξένους γκαρντ, θα χρειαστεί όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες κι αυτήν τη στιγμή συμβόλαιο έχουν μόνο ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Δημήτρης Βεργίνης.

Για όλα αυτά, φυσικά, πρέπει να επιληφθεί ο νέος κόουτς, έτσι λειτουργούν φυσιολογικά οι ομάδες. Το θέμα του προπονητή αναμένεται να κλείσει σύντομα, ίσως και πριν από τη γενική συνέλευση της Δευτέρας (8/7).

Προτεινόμενα Άρθρα