Έχει ο ΑΡΗΣ (άλλες) οκτώ μέρες;

από Αντώνης Γκάτζιος

Η απόφαση του Α.Σ. ΑΡΗΣ να αναβάλλει τη γενική συνέλευση με θέμα την ΚΑΕ, προκάλεσε απογοήτευση και έντονο προβληματισμό.

Το σκεπτικό του Ερασιτέχνη είναι ότι εφόσον δεν παραστεί ο Δημήτρης Γουλιέλμος, δε θα έχει αντικείμενο μία γενική συνέλευση με θέμα το μπάσκετ. Το ερώτημα που γεννάται αυτόματα είναι το εξής, από τη στιγμή που η γ.σ. πάει για την Τρίτη 16/7: Έχει ο ΑΡΗΣ άλλες οκτώ μέρες;

Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και δεν κλείνουν μέσα σε λίγες μέρες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με το αίτημα που έκανε για αναβολή, κάτι που αν ισχύει, θα φανεί άμεσα. Ο ίδιος φέρεται να θέλει να κάνει μία σειρά κινήσεων που να δείχνουν ότι η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά στα χέρια του.

Το θέμα, όμως, είναι τι πράττει ο Ερασιτέχνης. Ο μόνος θεσμικός παράγοντας που έχει το δικαίωμα να ρωτήσει, να ελέγξει, ακόμα και να προκαλέσει εξελίξεις στην ΚΑΕ, αν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω. Αν όλοι «κρεμαστούν» σε μία γενική συνέλευση και αυτή «σέρνεται», το βέβαιο είναι ότι, αν δεν προκύψει κάποια μεγάλη ανατροπή, η ομάδα θα χάνει συνεχώς το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Προτεινόμενα Άρθρα