Η ώρα της αλήθειας

από Αντώνης Γκάτζιος

Μετά από παλινωδίες και αναβολές, απόψε (16/7, 20:00) θα λάβει χώρα στο «Nick Galis Hall» η γενική συνέλευση του Α.Σ. ΑΡΗΣ, με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στην ΚΑΕ.

Ήταν μία απόφαση του Ερασιτέχνη, μετά τις πολλές φωνές αγωνίας για το μέλλον του τμήματος μπάσκετ. Οι… μη εξελίξεις, την ώρα που τα ανοιχτά μέτωπα ήταν πάρα πολλά και τα προβλήματα έσφιγγαν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του ΑΡΗ, οδήγησαν τον Α.Σ. να προχωρήσει σ’ αυτήν την κίνηση.

Αρχικά, είχε αποφασιστεί να γίνει μία συνέλευση στην οποία θα δώσουν το «παρών» τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Α.Σ. Στη συνέχεια, ο Ερασιτέχνης άλλαξε τα δεδομένα και έκανε γενικό κάλεσμα σε όλους τους φίλους του ΑΡΗ, είτε είναι μέλη του Α.Σ. είτε όχι, να δώσουν το «παρών». Η πρώτη συνέλευση είχε οριστεί για τις 8/7, όμως ο Δημήτρης Γουλιέλμος είχε ζητήσει αναβολή, προκειμένου να έχει να παρουσιάσει κάτι… Έκτοτε, συμφώνησε με τον Σούλη Μαρκόπουλο, ενώ χθες (15/7), μία μέρα πριν από τη γενική συνέλευση, όρισε νέο διοικητικό συμβούλιο και ανακοίνωσε έξι χορηγικές συμφωνίες.

Τα ανοιχτά μέτωπα

Ο ιδιοκτήτης αναμένεται να παραβρεθεί στην αποψινή γ.σ. και να μιλήσει αναλυτικά για όλα, με «ονόματα και διευθύνσεις». Για τα χρήματα που έχει διαθέσει, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΚΑΕ, αλλά αλλά και τα πλάνα του για την άρση του αδιεξόδου, αφού οι ανοιχτές πληγές είναι πολλές.

1 Ο ΑΡΗΣ δεν έχει κάνει κάποια πρόοδο με την αποπληρωμή των χρεών και πολλοί πιστωτές έχουν φτάσει στα όριά τους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα.

2 Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις από την ομάδα (Τολιόπουλος, Καμπερίδης) και αναμένεται να υπάρξει συνέχεια, αν δεν υπάρξει αντιστροφή της κατάστασης, κάτι που απαιτεί χρήματα, αφού πολλά μέλη της ομάδας έχουν φτάσει επίσης στα όριά τους.

3 Στις 16 Ιουλίου, ο ΑΡΗΣ δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για την ενίσχυσή του, αντίθετα κινδυνεύει να χάσει ακόμα ένα βασικό μέλος του «κορμού» του (Λευτέρης Μποχωρίδης), ενώ κίνδυνος υπάρχει και για άλλους παίκτες.

4 Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του ιδιοκτήτη, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη αναφορικά με τα ban από τη ΦΙΜΠΑ, με αποτέλεσμα ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος είχε πάρει τη σχετική υπόσχεση, να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην προσπάθεια σχηματισμού του ρόστερ.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ αναμένεται να μιλήσει για όλα αυτά τα θέματα. Από αυτά που θα πει και τις δεσμεύσεις που θα πάρει, χειροπιαστές αυτήν τη φορά και όχι μόνο προφορικά, θα διαφανεί και που οδεύει η ομάδα. Αναλόγως θα πράξει και στη συνέχεια ο Ερασιτέχνης, από την άποψη ότι ως μέτοχος της ΚΑΕ μπορεί να πάρει κάποιες (όχι δραστικές) αποφάσεις που αφορούν στην εταιρία.

Χάθηκε πολύς χρόνος

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Α.Σ. άφησε πολύ χρόνο να περάσει. Θα μπορούσε να ζητήσει πολύ νωρίτερα έναν διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο από τον Δημήτρη Γουλιέλμο και αναλόγως να πράξει στη συνέχεια.

Όπως επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι απόψε, λόγω και της φύσης της γενικής συνέλευσης (ανοιχτό κάλεσμα και όχι παρουσία μόνο των μελών του Α.Σ.) δε θα ληφθούν αποφάσεις από τον Ερασιτέχνη. Αυτός ήταν ο λόγος που στην ανακοίνωση για τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου δ.σ. στις 22/7, ο Ερασιτέχνης έβαλε στην ατζέντα και τον όρο «αποφάσεις για την ΚΑΕ».

Προτεινόμενα Άρθρα