LIVE: Η συνέλευση του Α.Σ. ΑΡΗΣ για την ΚΑΕ

από Αντώνης Γκάτζιος

Ζωντανά η συγκέντρωση στο «Nick Galis Hall»

* Λίγος ο κόσμος ακόμα στο «Nick Galis Hall] εν όψει της έναρξης της συγκέντρωσης του Α.Σ. για την ΚΑΕ.

* Παρών ο πρόεδρος του Α.Σ., Γιάννης Ψηφίδης.

* Κατέβηκε από τα γραφεία της ΚΑΕ ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Γουλιέλμος.

* Περίπου 50 άτομα αυτήν τη στιγμή στο «Nick Galis Hall».

* Χάρης Παπαγεωργίου, Χρήστος Γαλιλαίας, Χρήστος Γρόλλιος, Τάσος Μωϋσιάδης, μεταξύ των παρευρισκόμενων.

* Η έναρξη της συγκέντρωσης θα καθυστερήσει, αφού ακόμα έρχεται κόσμος και δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία.

* Παρόντες στο γήπεδο και οι Λευτέρης Αρβανίτης, Νίκος Ζεϊμπέκης.

* Στο βήμα ο πρόεδρος του Α.Σ., Γιάννης Ψηφίδης.

* Καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο Γιάννης Ψηφίδης. «Επιλέξαμε να έχουμε ένα συντονιστή για τη συνάντηση, τον νομικό Τάσο Καραλίγκα”.

* “Δεν είναι τυπική συνέλευση αλλά συγκέντρωση για να συζητήσουμε για τα θέματα της ομάδας μπάσκετ και να ρωτήσουμε τον κ. Γουλιέλμο αυτά που θέλουμε”, είπε ο Τάσος Καραλίγκας.

* Στο βήμα ο Δημήτρης Γουλιέλμος.

* “Προσκλήθηκα από τον Α.Σ. για να κάνουμε αυτήν τη συγκέντρωση γιατί υπήρχε μία διάχυτη ησυχία. Στόχος είναι να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο η ΚΑΕ και υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που παλεύει καθημερινά για το μπάσκετ”.

* . Όπως είχα πει από την πρώτη μέρα, στόχος είναι να επαναφέρπουμε σε καθεστώς κανονικής λειτουργίας την ΚΑΕ. Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς πληρώθηκαν πολλά, περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε. Ήταν χρονιά με αρνητιοκό ρεκόρ εσόδων. Παραλάβαμε μία ομάδα που για πολλά χρόνια δεν είχε χορηγίες. Ήταν η πρώτη χρονιά που μειώσαμε σημαντικά τις οφειλές της ΚΑΕ με μεγάλο κομμάτι των χρημάτων να πηγαίνει στην τρέχουσα χρήση, στη σεζόν 2018-19. Όλα αυτά έγιναν με σκληρή δουλειά, διαπραγμάτευση, τάξη”.

* Ξεκινήσαμε τη χρονιά με μεγαλύτερο σύνολο οφειλών απ’ αυτό που τελειώσαμε. Παίκτες, προπονητές έχουν πολύ μικρά υπόλοιπα, από μηδέν μέχρι ενάμισι μηνιάτικο, κάποιοι έχουν εξοφληθεί, οι προμηθευτές πληρώθηκαν το μεγαλύτερο κομμάτι τους, αν και κάποιοι αδικήθηκαν. Η φετινή χρονιά θα έχει μηδενίσει πριν ξεκινήσει η επόμενη.

Έχουν γίνει μία σειρά ενέργειες για το ban. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ban γι΄αυτό κάνουμε προσπάθειες για να το σπάσουμε. Ζούμε σε μια παράξενη χρονιά που είναι άγνωστο πόσες ομάδες θα παίξουν, πόσες θα πέσουν, πόσες θα προβιβαστούν, υπάρχει γενικότερα μία ασάφεια για την επόμενη χρονιά που επηρεάζει και εμάς. Παλεύουμε κάθε μέρα, έρχονται υποψήφιοι χορηγοί που μας ρωτούν αν και με ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα”.

* Υπάρχουν πολλοί διακανονισμοί που πληρώνονται από μας παρόλο που δε δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά, μόνο οι ρυθμίσεις της εφορίας είναι 17.5 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Η εύκολη λύση θα ήταν να επιλέξω τη διοίκηση Πρωτοδικείου που να μην έχει ευθύνες ή να ψάξω για μία ενδιάμεση λύση. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες λύσεις που θα βλάψουν το προφίλ του ΑΡΗ. Σήμερα βαραίνουν την ομάδα αποφάσεις άλλων που επιβάρυναν την ομάδα με υπέρογκα συμβόλαια.

* Είναι αδιανόητο να πληρώνω οφειλές από τρίτους και να έρχονται αυτοί οι τρίτοι να μοιυ κάνουν υποδείξεις. Ας έρθουν να τις πληρώσουν. Η πάγια θέση μας είναι το μπάσκετ του ΑΡΗ να ξαναγίνει μια οικογένεια. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς της ομάδας και βοήθησαν την ομάδα. Αντιμετώπισα μία εκπληκτική αμφισβήτηση σχετικά με το αν θα υπάρχει ομάδα. Τελικά η ομάδα τα κατάφερε με ένα ποσό 5.5 εκατομ. ευρώ σε υποχρεώσεις, ένα τρελό ποσό. Με υπομονλη, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια ο ΑΡΗΣ έχει την υποχρέωση να βρει το δρόμο του. Όλοι μας είμαστε και πρέπει να είμαστε ευγνόμωνες σε ανθρώπους που βοηθούν την ομάδα. Ο ΑΡΗΣ πάντα θα είναι το κάτι διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ. Μέχρι να εμφανιστώ στον ΑΡΗ ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζω, δε με είχαν αμκφισβητήσει ενώ πληρώνω τις δικές του υποχρεώσεις. Έχω αλλάξει τη ζωή μου, δίνω την περιουσία μου, ούτε ο Θεός δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα.

* Έχουμε φτιάξει ένα δ.σ. με στόχο να τιμήσουμε τους ανθρώπους και όχι να τιμηθούμε από αυτούς. Θέλαμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διάβασα ότι θα περιμέναμε να δούμε αθλητές. Έχουμε τον πρόεδρό μας, έχει θέση στο προεδρείο του ΕΣΑΚΕ. Είναι πρώην αθλητής και ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές στην ιστορία του μπάσκετ. Το δ.σ. πρέπει να διευρυνθεί και οι αρμοδιότητές του είναι να μην αφήσει την ομάδα να εξωκείλει. Το Μουσείο αποτελεί τον πρεσβευτή του ΑΡΗ. Ο αθλητικός προορισμός είναι δουλειά του προπονητή και του σταφ. Ο πρόεδρος ξέρει αρκετά από μπάσκετ για να υπάρχει σχέση διοίκησης με το αθλητικό κομμάτι.

* Για το θέμα προπονητή: Φέτος μετά από επιλογές τις οποίες τιμώ, έδωσαν την ψυχή τους στον ΑΡΗ, αποφάσισα να βρω έναν προπονητή τον οποίο να εμπιστεύομαι τόσο, ώστε να μη χρειάζεται να τον πολυελέγχω. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν άλλοι άριστοι προπονητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πρόσωπο του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκα έναν άνθρωπο που κάνει πράγματα πριν τα χρειαστεί η ομάδα. Καλύπτει τις ανάγκες πριν δημιουργηθούν. Ο ΑΡΗΣ χτίζεται σιγά σιγά, δεν είναι τίποτα εύκολο και αυτονόητο. Κάνω κι εγώ λάθος επιλογές. Όπως είναι ο ΑΡΗΣ, δε θα επιστρέψει σ’ αυτό που βρήκα εγώ. Θα το λέω ξανά και ξανά γιατί εγώ ξέρω τι πέρασα. Δε θα επιστρέψει ο ΑΡΗΣ σε θέση υποβιβασμού, χρεωμένος παντού, με κλειστά γραφεία, με 8 ban, δε θα ταξιδεύει η ομάδα μόνο με το λεωφορείο, δε θα ξαναφτάσει όσο μπορώ να το επηρεάσω να τη θεωρούν όλοι υποβιβασμένη.

* Πληρώνω λάθη δικά μου αλλά και λάθη που δεν έκανα εγώ. Αν υπάρχει σήμερα η ομάδα, αυτό  είναι γιατί βρέθηκε ένας άνθρωπος να βάλει τα στήθια του μπροστά. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι η ομάδα θα τελειώσει δεύτερη η τρίτη, αυτό το υπόσχονται ομάδες που δεν έχουν τα δικά μας προβλήματα. Όταν μίλησα με τον κ. Ψηφίδη για τη συγκέντρωση, μου είπε να δώσω τις μετοχές για να βρούμε κάποιον να κάνει κάτι. Για να είμαστε ξεκάθαροι: Δεν ξέρω κανέναν που να έχει δώσει εκατομμύρια και να δίνει τις μετοχές του στον άγνωστο Χ. Θα ήθελα ο πρόεδρος να με ενημερώσει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Η ομάδα δε διοικείται μόνο με εξυπνάδα, αλλά και με λεφτά.

* Έχω δώσει τη ζωή μου για τον ΑΡΗ, βάζω και δεν παίρνω. Έχοντας περάσει όλο αυτό, δε θα ξανασυμμετάσχω σε καμιά προσπάθεια επαναφοράς του ΑΡΗ στην πρότεση κατάσταση. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να διοικήσουν με τα δικά μου λεφτά, αυτά είναι αστειότητες, είτε με ρεφενέ, δεν μπορώ να τα λάβω σοβαρά υπόψιν μου αυτά.

* Το 2017 η διοίκηση της ΚΑΕ με την απαραίτητη συμμετοχή του Α.Σ., είχε υπογράψει συμφωνητικό αποκλειστικής παραχώρησης του Παλέ με το οποίο ο ΑΡΗΣ θα πληρώνει 180.000 ευρώ το χρόνο. Όλα αυτά ήταν απλήρωτα. Έρχεται το καλοκαίρι του 2018 και φτάνει η ώρα να πάρουμε την άδεια συμμετοχής, με την προϋπόθεση να έχουμε την επιβεβαίωση του γηπέδου. Μας είπαν ή μας εκχωρείς τα τηλεοπτικά σου, ή δε σου δίνουμε το χαρτί. Μαλώσαμε, αλλά μου έλεγαν ότι υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με την οποία μου χρωστάς 360.000 ευρώ, άρα δεν υπογράφω. Τότε ήμασταν σε αδιέξοδο και μετά από πίεση του τότε υφυπουργού και των ΕΑΚ, εκχωρήσαμε τα τηλεοπτικά για φέτος και για του χρόνου. Γι’ αυτό δεν πήραμε φέτος τηλεοπτικά. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που πληρώνει αντάλλαγμα για το γήπεδό της και το 15% στα εισιτήρια.

* Δε θέλω να πω ότι όλα τα έκανα σωστά, με αυτά τα έξοδα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα πράγματα. Αντιλαμβάνομαι το άγχος του Αρειανού. Από αύριο θα βγουν τα εισιτήρια διαρκείας και περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου για να κλείσουμε τις τρύπες μας άμεσα και να σπάσουμε το ban, αν γίνεται και να το ξοφλήσουμε. Θα ανοίξω μέσα στην εβδομάδα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έτσι ώστε όποιος θέλει με ελάχιστο ποσό 1.000 ευρώ να πάρει μετοχές. Όποιος βάλει χρήματα, όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε μόνο στο ban. Αν μαζέψουμε παραπάνω, θα διατεθούν προς το συνολικό ποσό της οφειλής των ban.

* Προσπαθώ να παραμείνω μακριά από την επικαιρότητα. Ο πρόεδρός μας είναι από μόνος του αστέρι και μας εκπροσωπεί καλύτερα απ’ ότι μπορώ εγώ. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν το επιτρέπουν. Από τη μέρα που εμφανίστηκα έχω ακούσει τα μύρια όσα, πράγματα που με προσβάλουν. Με λένε μπροστινό, ενώ οι μετοχές είναι αποδεδειγμένα στο όνομά μου. Μ’ αυτήν τη βλακεία πυροβολούμε τα πόδια της ομάδας μας. Δεν υπάρχει ομάδα στο μπάσκετ σαν τον ΑΡΗ. Με όποιον μιλάω όλοι παραδέχονται πόσο τεράστιο brand name είναι ο ΑΡΗΣ και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το διαλύσουμε. Ποτέ δεν έχω δεχτεί τέτοιους χαρακτηρισμούς και αυτά με προσβάλουν. Κλήθηκα να κάνω μία συνάντηση για να πάω τα δημόσια έγγραφα της μεταβίβασης των μετοχών, να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Έχω προσπαθήσει να προσεγγίσω οποιονδήποτε ήταν σε μία θέση επίσημη στον ΑΡΗ. Δήλωσα κατ’ ιδίαν σε όλους και στα Μέσα ότι όποιος θέλει να συμμετάσχει με αύξηση μ.κ. ή χορηγία, είτε με οποιονδήποτε τρόπο, ότι είμαι εδώ. Έχουν καταντήσει οι ίδιοι οι παίκτες μας να γυρνάνε και να μου λένε διάφορα, να μου κάνουν ειρωνικά σχόλια επειδή τα ακούν από τον κόσμο του ΑΡΗ.

* Πέρα από αυτά που έχω ακούσει, βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι η αξιοπρέπεια και η αλήθεια πάντα κερδίζουν. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν απ’ αυτά, αλλά μόνο από κάποιες ομαδούλες που κάνουν μεταξύ τους. Εγώ λέω ότι σε όλη μου τη ζωή εφάρμοζα την αρχή ότι αν δεν προσφέρεις, δε δικαιούσαι να μιλάς και να ζητάς. Οι δωρεάν κριτές μας τελείωσαν. Όποιοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, ας έρθουν.

* Θα ήταν καλύτερο να είμαστε περισσότεροι σήμερα, αλλά για μία ομάδα μπάσκετ είμαστε αρκετοί.
Θα ήθελα να είναι γεμάτο το Παλέ. Όμως είναι ζωντανό το ενδιαφέρον της οικογένειας του ΑΡΗ για το μπάσκετ.

* Ήρθαμε σε μία συμφωνία με ην ομάδα μπάσκετ με καρότσι για να τη βοηθήσουμε. Οι φίλαθλοι που έχουν κινητικά προβλήματα, θυα εισέρχονται δωρεάν. Οι συγκεκριμένες θέσεις είναι περιορισμένες. Η ΚΑΕ ανακοινώνει ότι με τη φετινή αγορά των διαρκείας, καθιερώνεται το μέτρο της κάρτας φιλάθλου με κόστος 10 ευρώ.

* Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ο ΑΡΗΣ θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που του αρμόζει.

* Δεν πιστεύω στις απότομες βελτιώσεις. είμαι άνθρωπος της μεθοδικότητας. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει ο ΑΡΗΣ Αυτοκράτορας είναι να ξυθούμε μόνοι μας. Πολυμετοχικότητα, οικογένεια, να αγαπηθούμε όλοι μαζί. Σήμερα από τα 5.5 εκατομμύρια που παρέλαβα, με πολλούς τρόπους και πολλές τεχνικές, η οφειλή είναι κάτω από 3 εκατομμύρια. Και πάλι το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται και πράγματα που γίνονται και λέγονται. Υπάρχουν πολλά σ’ αυτούς τους 18 μήνες που δε λέγονται για το καλό της ομάδας.

* Ο προπονητής μας διαλέγει παίκτες. Είναι προτιμότερο για να κλείσεις παίκτες σε χαμηλότερες τιμές να μη δίνεις δημοσιότητα. Διαπραγματευόμαστε καθημερινά το σπάσιμο του ban. Αντιμετωπίζουμε παίκτες που επηρεάζονται από την αμφισβήτηση Θέλουμε να παίξει η ομάδα ένα σωστό μπάσκετ και να συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο της εξόφλησης των οφειλών ώστε να μη χρωστάμε κάποια στιγμή. Ώστε όποια λεφτά βάζω, να πηγαίνουν στην ομάδα.

* Για το γήπεδο: Ξεκίνησα το καλοκαίρι του 2018 να συζητώ με τον κ. Βασιλειάδη για την παραχώρηση του Παλέ. Πρέπει αυτή η παραχώρηση να γίνει σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, δηλαφδή τον Α.Σ. Ξεκινήσαμε μία διαδικασία και κάναμε πολλές συναντήσεις. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία ότι θα μας παραχωρήσει ες αεί, δηλαδή για 40+40 χρόνια και ούτω καθεξής, το σύνολο του Παλέ και το κυλικείο. Θα αναλαμβάναμε τα λειτουργικά έξοδα, περίπου 400.000 ευρώ ετησίως. Θα είχαμε το δικό μας γήπεδο, θα διοργανώναμε εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, θα είχαμε έσοδα. Κάποια στιγμή ο Βασιλειάδης κάλεσε τον Α.Σ. και τα ΕΑΚ στο γραφείο του, ενώ είχαμε πει να μην πει τίποτα σε κανέναν. Μας κάλεσε ο υπουργός μαζί με τον Α.Σ. Είχαμε μεγάλη αντίδραση από τα ΕΑΚ. Ο Α.Σ. είπε ότι θέλουμε κι εμείς να παίρνουμε ένα ποσό από την ΚΑΕ. Μαλώσαμε, μας είδε στραβά ο Βασιλειάδης και μετά δεν έγινε τίποτα. Ο κ. Βασιλειάδης μου είπε ότι μέχρι τις 6 Ιουλίου υπογράφω. Τελικά με πήραν από το υπουργείο και μου είπαν ότι δεν πρόκειται να γίνει.

* Τελείωσε η ομιλία του κ. Γουλιέλμου.

* Ο Χρήστος Γρόλλιος θα μιλήσει για το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου.

* Το 2004 είχε παραχωρηθεί στον Α.Σ. ΑΡΗΣ και την ΚΑΕ ΑΡΗΣ η χρήση του Παλέ. Υπήρχε δυνατότητα να ανανεωθεί για άλλα 10 χρόνια η σύμβαση. Η προηγούμενη κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Υπήρχαν διαβεβαιώσεις από διάφορους πολιτικούς ότι θα διευθετηθεί το θέμα. Εφησύχασαν η ΚΑΕ και ο Α.Σ. γι΄αυτό βρισκόμαστε σ’ αυτό το σημείο. Από την πρώτη στιγμή ποιυ ανέλαβε ο κ. Βασιλειάδης, το παρόν δ.σ. απηύθυνε σχετικό αίτημα για να παραχωρηθεί η χρήση αποκλειστικά στον Α.Σ. με την προοπτική να το χρησιμοποιεί η ΚΑΕ. Αυτό έγινε 1.5 χρόνο πριν αναλάβει ο κ. Γουλιέλμος την ΚΑΕ. Υπήρχαν τέσσερις συναντήσεις με τον κ. Βασιλειάση για το συγκεκριμένο θέμα. Κάποια στιγμή μία συνάντηση με παρουσία του κ. Ψηφίδη και δική μου, λέχθηκε να γίνει η παραχώρηση με τους όρους που είχε γίνει την περασμένη δεκαετία. Χρειαζόταν ένα ποσό 600.000 ευρώ και εκείνη τη στιγμή σταμάτησε η συζήτηση. Ο κ. Γουλιέλμος το Νοέμβριο του 2018 μου είπε ότι συζητούν με τον κ. Βασιλειάδη την παραχώρηση της χρήσης του Παλέ. Μου είπε ότι θα μπορούσε να γίνει κερδοφόρα υπόθεση. Μετά απ’ αυτήν τη συζήτηση, υπήρξε σιγή, ο ίδιος μου είπε ότι ήταν σε αναμονή και το Φεβρουάριο του 2019 ο κ. Βασιλειάδης προσκάλεσε αποκλειστικά τον Α.Σ. ΑΡΗΣ για να μας ενημερώσει για κάτι σοβαρό. Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η πρόθεση της Πολιτείας ήταν να παραχωρήσει το Παλέ στον ΑΡΗ. Ο Α.Σ. ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι παρούσα και η ΚΑΕ ΑΡΗΣ και ότι πρέπει να διευθετηθεί ένας διακανονισμός οφειλών της ΚΑΕ προς το γήπεδο.

* Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ζήτησε από τα ΕΑΚ να μας παραθέσουν αναλυτικά τα έξοδα του Παλέ, ώστε να γνωρίζουμε αν είναι συμφέρουσα η πρόταση. Η Πολιτεία είχε αναφέρει ότι θα δίνει κάποιο αντάλλαγμα για την παραχώρηση των υπογείων του χώρου. Ακολούθησαν συναντήσεις με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Το τι δικαιούται ο Α.Σ. από την ΚΑΕ είναι γνωστό: Το 10% για την παραχώρησητης χρήσης του σήματος. Οι 19 τίτλοι από τους 21 είναι του Α.Σ. ΑΡΗΣ. Η φανέλα είναι του Νίκου Γκάλη που ήταν αθλητής του Α.Σ. ΑΡΗΣ. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είτε η ΚΑΕ είτε η ΠΑΕ να λοιδωρεί ή να απαξιώνει τον Α.Σ. ΑΡΗΣ ο οποίος έχει κληθεί να χαρίσει χρήματα για την ένταξη στο Άρθρο 99. Πρέπει να υπάρχει μία ειλικρινής και αξιοπρεπής σχέση ανάμεσα σε Α.Σ. και ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Η ΚΑΕ θεώρησε ότι δεν πρέπει να δίνει τίποτα στον Α.Σ. Ο Ερασιτέχνης αντιπρότεινε ένα ποσό 60.000 ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να εκχωρηθούν από τα έσοδα του κυλικείου, όπως και να έχει τη χρήση στον πρώτο όροφο κάποιου γραφείου, τη στέγαση κάποιου τμήματος στο γήπεδο, καθώς και τη δυνατότητας χρήσης για τέσσερις ημέρες το καλοκαίρι για κάποιες εκδηλώσεις.

* Υπήρχαν αντιδράσεις από τα ΕΑΛ Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή υπήρξε κάποια δυσαρέσκεια μεταξύ των κυβερνώντων όταν διέρρευσε από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ η δυσαρέσκειά της επειδή αθετείται η συμφωνία της Πολιτείας. Τελικά το ίδιο βράδυ η ΚΑΕ εξέδωσε μία ανακοίνωση ότι ανακαλούσε ή δεν υϊοθετούσε αυτά που αναφέρονταν σε διάφορα σάιτ.

* Στα πλαίσια της καλής πίστης, θεωρώ ότι υπάρχει διάθεση να υπάρξει κοινή γραμμή. Θα πρέπει η ΚΑΕ να καταλάβει ότι ο Α.Σ. έχει τα δικά του προβλήματα.
  
* Οι διοικήσεις του ΑΡΗ πληρώνουν λάθη προηγούμενων, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αυτό σαν δικαιολογία. Υπήρχαν συζητήσεις με τους κκ. Αρβανίτη και Καπάζογλου, τελικά ανέλαβε ο κ. Γουλιέλμος τις μετοχές από την οικογένεια Λάσκαρη. Ο κ. Γουθλιέλμος γνώριζε τις υποχρεώσεις που υπήρχαν. Η ΚΑΕ είναι μία ανώνυμη εταιρία, αλλά είναι ο κόσμος της. Επί ημερών Γουλιέλμου μπήκε ένα ποσό. Ο Α.Σ. έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί συγκεκριμένα οικονομικά πράγματα για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Θα πρέπει καλόπιστα να είναι γνώστης αυτών, για να γνωρίζει, γιατί, αν υπάρξει μία κρίσιμη στιγμή, ο Ερασιτέχνης θα κληθεί να βρει μία λύση. Και θα πρέπει να προλάβει το πρόβλημα, γιατί το βλέπει μπροστά του. Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, όλοι σας σε συναντήσεις αυτό το οποίο κυριαρχεί είναι τι γίνεται με την ΚΑΕ; Υπάρχει πρόβλημα, το βλέπουμε. Δεν έχουμε απαντήσεις, ακούμε ευχολόγια. Ακούμε για λύση των ban εδώ και μήνες. Πώς μπορείς να επιλέξεις αθλητές, όταν είναι λίγοι οι διαθέσιμοι και σου ζητούν περισσότερα χρήματα; Έτσι αυξάνεται το μπάτζετ. Τα ξαναζούμε αυτά, είναι ένα ντεζαβού.

* Ο κάτοχος του 90% των μετοχών δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να πάρει διαρκείας για να άρει τα ban. Εγώ περιμένω να ακούσω κάτι συγκεκριμένο γιατί είναι πολύ κρίσιμο το θέμα για την ομάδα. Δεν είναι μόνο τα ban. Ο Α.Σ. ενδιαφέρεται να μάθει αν είναι πληρωμένη η ομάδα, αν τηρούνται οι διακανονισμοί, τα μισθώματα, αν ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα αποχωρήσει, τι μπάτζετ θα έχει το αγωνιστικό, ποιες είναι οι σκέψεις του, ποιο είναι το μέλλον του ΑΡΗ. Πρέπει να μάθουμε αν άτομα τα οποία συναλάσσονται με την ΚΑΕ, όχι μόνο οι αθλητές, πληρώνονται κανονικά;

* Μετά χαράς ακούω ότι τα 5.5 εκατομμύρια έγιναν τρία, εύχομαι να είναι έτσι. Πολλές φορές πρέπει να κάνουμε πράγματα για να ζητήσουμε και αναφέρομαι στα διαρκείας. Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο “έλα, διαφορετικά είμαι μόνος”. Είπατε κ. Γουλιέλμο ότι όσα βάλετε, θα βάλω κι εγώ κι αυτά μου θυμίζουν αυτά που έλεγε κάποιος παράγοντας του ποδοσφαίρου. Εσείς είστε μεγαλομέτοχος. Η αγωνία μας είναι να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

* Αν καθίσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να βρούμε μια λύση. Σας καλέσαμε κ. Γουλιέλμο ως Α.Σ. ΑΡΗΣ για να δεσμευτείτε όχι αόριστα, αλλά για να μας πείτε τα βήματα των επόμενων μηνών, με την προοπτική να μη μεγαλώνουν τα προβλήματα της ομάδας. Δεν πρέπει να μας φοβίζει μία λύση διοίκησης Πρωτοδικείου.

* Ο Νίκος Κάλλεν ρωτήθηκε για την παραίτησή του και είπε ότι αρχικά είχε παραιτηθεί στις 3 Απριλίου, ανακάλεσε για να τελειώσει ομαλά η χρονιά και παραιτήθηκε εκ νέου την 1η Ιουλίου.

* Το λόγο παίρνει ο Νίκος Ζεϊμπέκης.

* Ο κ. Γουλιέλμος αναφέρθηκε σε αρνητικό ρεκόρ εισόδων, αγώνων, το χρέος. Υπήρχαν και το ξέρατε αυτοί που φταίνε δεν είναι εδώ. Την ομάδα την παραλάβατε την ομάδα απ’ αυτούς που αν δεν ήταν δε θα υπήρχε ΑΡΗΣ. Ήταν εδώ και θα είναι και άμα φύγετε εσείς.Δε θα υπάρχει ομάδα σε ένα μήνα, θέλουμε απαντήσεις σε θέματα που καίνε. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο αυτοί που αγαπάμε και ανησυχούμε για τον ΑΡΗ, όταν μαζευόμαστε για έναν καφέ για να δούμε τι συμβαίνει, γινόμαστε πραξικοποιηατίες και αντάρτες, διοίκηση του βουνού. Δε θέλω να θίγετε κανέναν που αγαπάει τον ΑΡΗ, είτε μπορεί να δώσει ένα, είτε 500 ευρώ. Σας αφήσαμς ένα χρόνο, ακούσαμε ό,τι είπατε στη συνέντευξη Τύπου και φτάσαμε στο σημ είο να βλέπουμε την ομάδα να σωθεί τελευταία αγωνιστική. Παρόλα αυτά, αντί να ανησυχήσουμε υπήρχε εφησυχασμός. Αν δε γινόταν η συνέλευση, μπορεί να μη γινόταν τίποτα. Δε θα αναφερθώ στον Σούλη Μαρκόπουλο και τη διοίκηση. Όλοι αποχωρούν, ρυθμίσεις, ενοίκια, εξώδικα και εσείς λέτε ότι όλα είναι καλά. Ακολύτστηκε κάτι για ΑΦΜ. Ξεχάστε το.

* Ο ΑΡΗΣ είναι ο λαός του και πρέπει να λογοδοτείτε. Δεν είμναστε αντάρτες, ούτε πραξικοποιματίες. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον ΑΡΗ. Αν δε σας κάνουμε πάρτε άλλους, αλλά κάντε ό,τι πρέπει για να σώσετε την ομάδα.
 
* Ο δικηγόρος Γιώργος Φλόκας πήρε το λόγο.

Εδώ ήρθαμε για να μας μιλήσετε με νούμερα τα οποία δεν ακούσαμε. Μας ενδιαφέρει πόσα χρειάζονται για την άρση των ban. Κάνατε λόγο για άνοιγμα στους φιλάθλους. Για ποιο λόγο το περιορίζετε σε όσους έχουν 1.000 ευρώ; Αν εγώ έχω 1200, μου απαγορεύεται να συμμετάσχω στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έχω την εντύπωση ότι όλα όσα σου καταλογίζονται, τα τραβάς εξαιτίας της εσωστρέφειάς σου. Ο κόσμος του ΑΡΗ έχει αποδείξει πολλές φοιρές ότι είναι εδώ. Είτε με την παρουσία του, είτε με τη συνδρομή του. Βγες και μίλα καθαρά. Πες νούμερα, ποιο είναι το μπάτζετ της επόμενης σεζόν, τι προσπαθούμε συγκεκριμένα να κάνουμε.

* Ο Λευτέρης Αρβανίτης παίρνει το λόγο

* Άκουσα με προσοχή το μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ και πρέπει να πω κάποια πράγματα. Κάποια δεν .
τα γνωρίζει ή σδεν του τα είπαν καλά. Το 2012 με 5.5 εκατομμύρια χρέη αναλάβαμε ως διοίκηση Πρωτοδικείου και τα καταβάσαμε στα 3.2 που παραδώσαμε στον κ. Λάσκαρη. Όσο για παρουσία τς ΚΑΕ στα κοινά του μπάσκετ: Από το 2012 ως το 2015 ήμουν αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Είμαι υποχρεωμένος να είμαι πάντα έτοιμος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Όλοι θέλουμε το καλό του ΑΡΗ, δε βλέπω το λόγο να μέμφεστε όποιον ενδιαφέρεται για να βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Δηλώνω στον πρόεδρο του Α.Σ. στην επόμενη συνέλευση εγώψ προσωπικά και η ομάδα που με βοηθά π΄ντα είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση δυσκολίας, να βοηθήσουμε ώστε να ανταπεξέλθει η ομάδα. Υπάρχουν 10 άτομα ως δ.σ. και ως προσφορά με περιφερειακό ρόλο. Υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων ετών, που λύσαμε 8 μπαν χωρίς λεφτά, χωρίς μεγαλομέτοχο. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση εφόσον αδυνατεί να ανταπεξέλθει ο μεγαλομέτοχος. Ο ίδιος λέει ότι μπορεί, όμως πρέπει να μας δώσει κάποιες απαντήσεις. Πρώτο και σημαντικότερο να οριστεί κάποια ημερομηνία για την άρση του μπαν που είναι το πιο σημαντικό από όλα. Στη συνέλευση της 22ας Ιουλίου να έχουμε το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου του Ερασιτέχνη στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Ακούσαμε κάποια νούμερα, εγώ δεν τα εμπιστεύομαι, περιμένουμε τον Α.Σ. Αν όλα είναι καλά, προχωρούμε έτσι. Αν όχι, υπάρχει η λύση που πρότεινα. Όταν ανέλαβε ο κ. Γουλιέλμος υπήρχε μία επιτροπή που έτρεχε την ομάδα. Ωστόσο, είχε ξεκινήσει μία διαδικασία από τον Α.Σ. την οποία ο ίδιος παρέκαμψε. Άρα ανέλαβε την ευθύνη μόνος του. Εγώ δε χρησιμοποίησα ποτέ ως δικαιολογία τα χρέη παρά το ότι δεν ήμουν μεγαλομέτοχος. Ο κ. Γουλιέλμος το έκανε και είναι ένα ατόπημα που δεν πρέπει να ξανακάνει.

* Το παραιτηθέν μέλος της διοίκησης, Τάσος Μωϋσιάδης, μιλάει αυτήν τη στιγμή.

* Ο κ. Γουλιέλμος με κάλεσε όταν ανέλλαβε τη διοίκηση. Σε ένα μήνα διαπίστωσα ότι ξέφυγε η κατάσταση λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, ότι είχαμε έναν κόουτς που νόμιζε ότι μπορούσε να τα κάνει όλα… Αποχώρησα από τη διοίκηση, όμως είμαι εδώ για τον ΑΡΗ, όποτε με χρειαστεί.

* Ο πρόεδρος του Α.Σ., Γιάννης Ψηφίδης, παίρνει το λόγο.

* Υπάρχει απόφαση του δ.σ. να μας εκπροσωπήσει ο κ. Γρόλλιος. Από ότι άκουσα σήμερα κράτησα κάτι που είπε ο κ. Αρβανίτης, ότι μέχρι τη γενική συνέλευση της Δευτέρας, θα ζητήσουμε την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ για να την ανακοινώσουμε. Μέσα στα θέματα της συνέλευσης είναι “αποφάσεις για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ”. Αύριο το πρωί θα ακολουθήσω την πρόταση του κ. Αρβανίτη.

* Απαντά ο κ. Γουλιέλμος στις ερωτήσεις που τέθηκαν.

* Πληρώνουμε υποχρεώσεις από το 2004. Η πρώτη διοίκηση που με πληρωμές μειώνει το χρέος της ΚΑΕ δεν είναι η διοίκηση του Άρθρου 99. Όσο για το ban: Ήταν 1.650.000 ευρώ όταν το ανέλαβα. Για να εξοφλήσουμε πλήρως τα ban πιστεύω ότι γίνεται με 500-550.000 ευρώ. Κάποιοι δεν έχουν κάνει ακόμα κούρεμα τις απαιτήσεις τους. Όσο για τα λεφτά που χρειάζονται φέτος για να σπάσουμε το ban, θα έφταναν 250.000 ευρώ. Από αυτά εγώ ως διοίκηση έχω τα μισά χρήματα. Η εμπειρία της φετινής χρονιάς μας έδειξε ότι με ban, οι παίκτες κάνλυν ό,τι θέλουν.

* Για τον Λάσκαρη δε θέλω να μιλήσω γιατί έχω πει ότι δεν πρέπει να βρίζεις την ιστορία σου.

* Πριν πάρω τις μετοχές, υπήρχαν δύο κινήσεις του Α.Σ. και η ομάδα Καπάζογλου. Είχαν κάμνει μία πρόταση στον κ. Λάσκαρη που δεν ήθελε να παραδώσει τις μετοχές. Τελικά τις πήρα εγώ. Κάθε μία ομάδα είχαν πει ότι έχουν κάποια έσοδα για να συνεισφέρουν στην ομάδα. Η ομάδα Καπάζογλου έλεγε ότι θα είχε 350.000 το χρόνο, τους φώναξα την πρώτη μέρα και τους είπα να κάνουμε μία συμφωνία για να είμαστε μαζί. Όσο τα είδατε εσείς, άλλο τόσο τα είδα κι εγώ.

* Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει πριν έρθει ο κόουτς Μαρκόπουλος. Υπάρχει προπονητικό τιμ. Δε θα κάνω εγώ το σχεδιασμό της ομάδας. Ο κόουτς επικοινωνεί και με Έλληνες και με ξένους παίκτες. Το ότι δεν έχουν πάρει δημοσιότητα οι διαπραγματεύσεις είναι για να ολοκληρωθούν με το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για την ΚΑΕ. Το μπάτζετ της ΚΑΕ για το καθαρά αγωνιστικό είναι 500.000 ευρώ.

* Τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ εννοείται ότι μπορεί να τα πάρει ο Α.Σ. Σε πολλά οικονομικά στοιχεία υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας που σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν κοινή γνώσει. Τα λογιστικά στοιχεία μπορεί να τα πάρει ο Α.Σ., αλλά οι συναλασσόμενοι μαζί μας, μας απαγορεύουν να τα αναφέρουμε.

* Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επιθυμεί να μείνει στην ομάδα. Έχει κίτρινο αίμα και στο τέλος θα δει την αλήθεια. Κανένας παίκτης πλην 1-2, πέρυσι δε δέχτηκε να κάνει κλειστό συμβόλαιο. Με τον Τολιόπουλο είχαμε συμφωνήσει ότι θα παίξει για ακόμα μία χρονιά, όμως η ΑΕΚ του έκανε τη διπλάσια πρόταση. Αν έρθει μία πρόταση η οποία είναι πολύ υψηλή και επιλέξει ο παίκτης να πάει σε άλλη ομάδα, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε.

Προτεινόμενα Άρθρα