"Ο,τι συμβαίνει στον ΑΡΗ, είναι επιλογή του κ. Γουλιέλμου"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όλα όσα ανέφερε ο Νίκος Ζεϊμπέκης στην σημερινή εκπομπή

O Νίκος Ζεϊμπέκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR και τον Libero 107,4 FM

Αναλυτικά:

Για την παρουσία του κόσμου στην χθεσινή συνάντηση:

“Ήταν μικρή η προσέλευση, για τον ΑΡΗ και τον μπασκετικό του κόσμο. Η κατάσταση του ΑΡΗ κάθε καλοκαίρι έχει κουράσει τον κόσμο. Κάθε φορά συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Όλα αυτά συντελούν σε αυτό που είδαμε χθες. Δεν βοηθάει και η εποχή, όλοι είναι σε διακοπές.”

Για τα συμπεράσματα που προκύπτουν:

“Δεν γίναμε σοφότεροι χθες. Είπαμε κάποια πράγματα που δεν είχαμε την δυνατότητα τον τελευταίο καιρό. Παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κύριος Γουλιέλμος πως έχει κάνει λάθη. Καταλήξαμε στην συνεννόηση. Να δεχθεί δηλαδή εμένα και τον κύριο Αρβανίτη να τον  βοηθήσουμε. Αυτό όμως μπορούσε να γίνει και μήνες πριν. Πιο νωρίς…

Ότι συμβαίνει στον ΑΡΗ αυτή την στιγμή είναι επιλογή του. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ την βοήθεια μας στον ΑΡΗ. Υπάρχουν και υπήρχαν πάντα πολλοί σαν εμάς. Ενδεχομένως τα μέλη του ΔΣ να είναι αξιόλογοι στην δουλειά τους και στο αντικείμενο τους, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα συμβεί και το ίδιο σε μια ομάδα μπάσκετ. Δεν είδα κάποιον χθες να γνωρίζει πολλά από το αντικείμενο.

Ρώτησα τον κύριο Γουλιέλμο για το BAN. Γιατί δεν έχει έτοιμη την ομάδα, και όταν έρθει η ώρα να το λύσει, να το κάνει. Αν δεν το λύσει, απλά έχει ομάδα. Τουλάχιστον να κάνει αυτό που έκανε ο Αγγέλου πέρσι. Γιατί να διώχνει τον Καστρίτη; Είναι πολλά τα ερωτηματικά. Θα είχαμε έτοιμη ομάδα τώρα. Τώρα δεν έχουμε ομάδα, είναι όλοι απλήρωτοι και ο κύριος Γουλιέλμος μας λέει πως όλα είναι καλά και πως θα λυθεί το BAN.

Αυτά που είπε χθες μπορεί να συμφωνούμε, αλλά δεν είναι της στιγμής. Είναι αναπτυξιακά προγράμματα. Αυτά θα αποδώσουν μες στην χρόνια. Το σήμερα είναι που μετράει. Το  θέμα του Μποχωρίδη δεν μπορούμε να το λύσουμε εγώ και ο κύριος Αρβανίτης. Είμαστε στην διάθεση του ΑΡΗ για να βοηθήσουμε. Το ίδιο έγινε και πέρσι με τον Λάσκαρη, μπήκαμε και πιέσαμε, τρέξαμε την ομάδα για να την σώσουμε. Φύγαμε και δεν μας πηρέ ένας άνθρωπος να μας συμβουλευτεί για την επομένη μέρα. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Να σώσουμε την ομάδα και θα προχωρήσουμε.”

Για την απόφαση του κυρίου Γουλιέλμου να παραμένει στον ΑΡΗ:

“Μου ζητάτε να σας απαντήσε κάτι το οποίο πρτέπει να το απαντήσει ο ίδιος ο κύριος Γουλιέλμος. Δεν μπορώ να σας την δώσω εγώ την απάντηση. Δεν ξέρω. Μπορεί και να του αρέσει, μπορεί να θέλει να βοηθήσει. Απλώς είναι λάθος ο τρόπος που το κάνει. Πρέπει να καταλάβει πως μια ομάδα δεν είναι One Man Show. Στα επαγγελματικά μπορεί να είσαι αξιόλογος, όμως στην ομάδα δεν μπορείς να αποφασίζεις για όλα εσύ, μόνος σου. Αν ήταν έτσι θα διοικούσε ένας μόνος. Αυτό βλέπουμε δυστυχώς στην περίπτωση του ΑΡΗ.”

Για το θέμα των χορηγιών: 

“Του είχα έτοιμη χορηγία πέρσι του Γουλιέλμου και αρνήθηκε. Πίστευε πως θα φέρει παραπάνω χρήματα από εμάς. Με προτάσεις για ποσό άνω των 200 χιλ. Δεν ξέρω γιατί δεν το κυνηγούν αυτό το μοντέλο των χορηγιών ο Γουλιέλμος και παλιότερα ο Λάσκαρης.

Επί Αρβανίτη ήταν μετρημένα τα κουκιά, όμως όλα ήταν οργανωμένα και σχεδιασμένα για να λειτουργήσει το πλάνο. Ξέραμε πώς να κινθηθούμε.” 

Για το τι πρέπει να γίνει στον ΑΡΗ:

“Πρέπει ο ΑΡΗΣ να κρατήσει τους παίκτες που έχει και να κοιτάξει να δει πως μπορεί να βοηθηθεί από μερικούς άλλους. Να κάνει μια ομάδα με BAN και μετά να κοιτάξει να δει πως θα λύσει το BAΝ. Το θέμα του ΑΡΗ  είναι το θέμα συμμετοχής. Ο κόσμος φεύγει, οι παίκτες είναι απλήρωτοι, κλπ. Μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε; Έχουμε; Κάναμε κάποια κίνηση; Μέσα στην χρόνια το έλεγα και πάλι. Θέλει προγραμματισμό η ομάδα. Εφόσον δεν έχει τα χρήματα για να λύσεις τα θέματα σου,  πρέπει να κάνεις σωστό προγραμματισμό. Δεν επιτρέπεται να μην έχεις μια διαφήμιση στην φανέλα. Γιατί δεν έχουμε; Πως δεν βρήκαμε έναν χορηγό για την φανέλα; Ο ΑΡΗΣ πρέπει να έχει αμέτρητους χορηγούς σαν brand name”.

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο και την ομάδα:

“Είναι καθαρα στο χέρι του κυρίου Γουλιέλμου. Πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση. Αυτό που θέλω να περάσω σήμερα είναι ότι μέχρι να υπάρξει η συνάντηση τα προβλήματα υπάρχουν και αυξάνονται. Πρέπει, τα μέλη του ΔΣ να τρέξουν και να λύσουν τα προβλήματα. Να έρθουν σε επαφές με τα παιδιά, τους παίκτες, για να μείνουν. Να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα. Όλα αυτά είναι θέματα. Θέλει προσοχή. Επιμένω και εμμένω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσληφθεί ένας προπονητής, με μια παρουσίαση, με δηλώσεις κλπ. Δεν γίνεται αυτό. Υπάρχει μια καλή διάθεση από τον κύριο Μαρκόπουλο, όμως αν δεν λυθεί το BAN δεν νομίζω να μείνει στον ΑΡΗ.

Είμαστε σε εγρήγορση και ότι περνάει από το χέρι μας και μπορούμε θα το κάνουμε.”

Προτεινόμενα Άρθρα