Σπρώξε, σπρώξε, φτάνεις στον γκρεμό…

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ημερομηνία για την άρση των ban του ΑΡΗ από τη ΦΙΜΠΑ «σπρώχνεται» όλο και πιο πίσω από τον Δημήτρη Γουλιέλμο, όμως η τελευταία που έδωσε δεν υπάρχει περιθώριο να ξεπεραστεί, αφού ακολουθεί ο γκρεμός.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ζήτησε περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα. Όχι μόνο δημόσια, αλλά και από τον ίδιο τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο 70χρονος κόουτς συμφώνησε με τον ΑΡΗ με το δεδομένο ότι οι περιορισμοί στην ξένη αγορά θα αρθούν ως το τέλος του Ιουλίου, όμως αύριο (24/7) συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της συμφωνίας, απομένει μία εβδομάδα για να φύγει κι αυτός ο μήνας, και «φως» δεν έχει δει.

Αντίθετα, ο Μαρκόπουλος είδε έναν βασικό παίκτη να μένει ελεύθερος (Μποχωρίδης), ακόμα έναν να κινδυνεύει να χαθεί (Φλιώνης) και το σταφ να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Ο Σάββας Καμπερίδης αποχώρησε, ο Δημήτρης Νικολαΐδης έχει υποβάλλει την παραίτησή του, την ώρα που η υπόθεση του Παρασκευά Μουρατίδη δεν προχωρά. Ούτε καν σχεδιασμός της προετοιμασίας μπορεί να γίνει, αφού οι υπέρογκες οφειλές σε μέλη του σταφ έχουν «παγώσει» τα πάντα.  Έτσι, και ο έμπειρος προπονητής είναι «στον αέρα», κάνοντας απλά κάποιες επαφές με Έλληνες παίκτες.

«Καμία πρόταση»

Επιστρέφοντας στο θέμα των ban, «παράθυρο» αισιοδοξίας δεν υπάρχει από πουθενά, ειδικά βλέποντας τον Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς να δηλώνει (στη Metrosport) ότι δεν του έχει γίνει καμία πρόταση για τα οφειλόμενα.  Το ερώτημα «όταν ένας βραχνάς που έχει και… οκτώ σκέλη, δεν έχει αφαιρεθεί εδώ και 16 μήνες, μπορεί να φύγει μέσα σε 10-20 μέρες;», είναι μάλλον ρητορικό…

Την ίδια ώρα, ο ΑΡΗΣ ψάχνει στην ελληνική αγορά, αλλά ο ανταγωνισμός είναι υψηλός. Το AllAboutARIS έχει επισημάνει ότι φέτος υπάρχουν αρκετές «μεσαίες» ομάδες (Ιωνικός, Ηρακλής, Κολοσσός, χώρια οι Ήφαιστος, Περιστέρι, ενώ στο παιχνίδι μπαίνει και το Λαύριο) που μπορούν με ευχέρεια να δώσουν 50-60.000 ευρώ σε γηγενείς παίκτες, κάτι που δυσχεραίνει την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» να ενισχύσουν τον ελληνικό «κορμό» τους.

Ενδιαφέρον για παίκτες υπάρχει, κάποιες επαφές έχουν γίνει, αλλά μέχρι εκεί. Έτσι κι αλλιώς, ο ΑΡΗΣ, αν δεν ξεμπλέξει (που δε φαίνεται ότι θα ξεμπλέξει) με τα ban, θα χρειαστεί πολλούς Έλληνες, την ώρα που κινδυνεύει να χάσει τους δικούς του.

Στα όριά τους οι πιστωτές

Δεν είναι φυσικά μόνο το θέμα του αγωνιστικού σχεδιασμού. Οι πιστωτές της ΚΑΕ έχουν φτάσει στα όριά τους και ήδη στην ΚΑΕ άρχισαν να φτάνουν νέες καταγγελίες. Και οι πιστωτές δεν είναι μόνον οι παίκτες και οι προπονητές που έχουν λαμβάνειν, αλλά και προμηθευτές, κάτοχοι ακινήτων και ούτω καθεξής…

Συνεπώς; Ζητείται ένα «παράθυρο» αισιοδοξίας. Αλλά στην παρούσα φάση τα φύλλα των παραθύρων είναι ερμητικά κλειστά…

Προτεινόμενα Άρθρα