Αγκαλιές, φανέλες… Συμφωνία;

από Αντώνης Γκάτζιος

Πάντα για μία ομάδα είναι ωραίο να επιστρέφουν πρώην παίκτες στα παλιά «λημέρια» και να συναντούνται σε ευχάριστο κλίμα με τα στελέχη της ομάδας. Άλλο, όμως, η ευχαρίστηση και άλλο οι… μπίζνες.

Ο Βίκτορ Σανικίτζε βρέθηκε για δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσει με τον Δημήτρη Γουλιέλμο την υπόθεση του ban, μετά τη δικαίωσή του από τη ΦΙΜΠΑ για οφειλή του ΑΡΗ. Ευχάριστο κλίμα, δώρο φανέλες, μέχρι και πρόθεση μεσολάβησης για να λυθούν οι περιπτώσεις των Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς και Ντέβιν Μαρμπλ από τον Γεωργιανό φόργουορντ. Για την… ταμπακέρα, όμως, ουδέν. Με άλλα λόγια, ο «Σάνι» ήλθε, είδε, απήλθε και ακόμα δε συμφώνησε!

Το πανηγυρικό κλίμα που δόθηκε στη συνάντηση, έδωσε την εντύπωση ότι το θέμα Σανικίτζε λύθηκε. Όμως… «Συζήτησα με τον ιδιοκτήτη του ΑΡΗ, για να βρούμε μια λύση. Αυτός είναι ο στόχος, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα, απαιτείται να γίνουν βήματα τόσο επί της δικής μου υπόθεσης όσο και επί των άλλων», είπε ο Σανικίτζε. Άρα, παρά την κοινή γραμμή πλεύσης, συμφωνία δεν υπάρχει, παρά «πολλές πιθανότητες για να τα βρούμε». Και ο ΑΡΗΣ χρειάζεται συμφωνίες… εδώ και τώρα.

Πώς, όμως, να υπάρξει συμφωνία, όταν για να λυθούν τόσο δύσκολες περιπτώσεις, όπως τα ban της ΦΙΜΠΑ για πιστωτές που έχουν λαμβάνειν πολλά χρήματα, απαιτείται… ρευστό; Δεν είναι δυνατόν ο (κάθε) Σανικίτζε που έχει λαμβάνειν 205.000 ευρώ, να συμφωνήσει φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια, ήτοι χωρίς κάποια προκαταβολή. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν, οπότε η εκκρεμότητα παραμένει.

Οι περιπτώσεις των Μαρμπλ (ειδικά αυτή) και Ντραγκίτσεβιτς είναι ακόμα πιο δύσκολες απ’ αυτήν του Σανικίτζε, οπότε γίνεται κατανοητό, έχοντας φτάσει στις 2 Αυγούστου, ότι ο ΑΡΗΣ μόνο με θαύμα θα μπορέσει να λύσει όλα τα ban του (εκκρεμούν άλλα πέντε, τέσσερα ουσιαστικά αφού του Γάιου Σκορδίλη έχει τελειώσει) ώστε να προλάβει να κάνει ομάδα χωρίς περιορισμό ξένων.  Το πόσο άργησε ο ΑΡΗΣ να ασχοληθεί με την υπόθεση των ban, είναι ένας από τους πιο λάθος χειρισμούς που έχουν γίνει τελευταία στην ομάδα…

Προτεινόμενα Άρθρα