Ο Μαρμπλ, οι Ουόριορς και ο ΑΡΗΣ

από Αντώνης Γκάτζιος

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο Ντέβιν Μαρμπλ συμφώνησε με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς!

Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ, ο οποίος το 2016-17 αγωνίστηκε στον ΑΡΗ, έδωσε τα χέρια με τους πρώην πρωταθλητές του ΝΒΑ για Exhibit 10 συμβόλαιο. Είναι μία νέα μορφή συνεργασίας στο ΝΒΑ, η οποία δίνει μπόνους στον παίκτη ακόμα κι αν «κοπεί» από την ομάδα, αλλά και μία μίνιμουμ παρουσία στην G-League, ενώ μπορεί να μετατραπεί σε two-way συμβόλαιο στην αρχή της κανονικής περιόδου.

Ο Μαρμπλ θα προσπαθήσει να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ των Ουόριορς, οι οποίοι έχασαν αρκετούς παίκτες στα «φτερά» το καλοκαίρι, αν και κάτι τέτοιο δε φαίνεται πολύ πιθανό. Είχε επιλεγεί στο δεύτερο γύρο του ντραφτ το 2014 από τους Ορλάντο Μάτζικ στους οποίους έπαιξε για δύο χρόνια, πριν έρθει στον ΑΡΗ το 2016.

Ο Μαρμπλ είναι ένας από τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί στη ΦΙΜΠΑ κατά του ΑΡΗ και η ξένη εταιρία που τον εκπροσωπεί δε μοιάζει διαλλακτική για συμφωνία, ώστε να αρθεί το ban στους «κιτρινόμαυρους». Είναι ίσως η πιο δύσκολη περίπτωση από αυτές που έχει να αντιμετωπίσει ο ΑΡΗΣ και μένει να φανεί αν η συμφωνία του παίκτη με τους Ουόριορς αλλάξει κάπως τα δεδομένα, αν και η ιστορία δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Η πλευρά του παίκτη αξιώνει όλο το ποσό που του έχει επιδικαστεί, το οποίο ξεπερνά τα 150.000 δολάρια.

Προτεινόμενα Άρθρα