Νέα δικαστική νίκη κατά Δαμιανίδη

από Αντώνης Γκάτζιος

Είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις το θράσος (για να το πούμε κομψά) περισσεύει. Μία απ’ αυτές είναι τα χρήματα που αξίωνε ο Γιάννης Δαμιανίδης από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ! Και η τελευταία προσπάθειά του, όμως, χτύπησε… σε τοίχο.

Όπως αναφέρει η «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!», πριν από λίγες μέρες το Εφετείο Θεσσαλονίκης ακύρωσε οριστικά τη διαταγή πληρωμής στην οποία είχε προχωρήσει ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Ο Δαμιανίδης διεκδικούσε το ποσό των 214.000 ευρώ από την ΚΑΕ, εκδίδοντας διαταγή πληρωμής την τελευταία μέρα του 2015. Οι αξιώσεις του; 50.000 ευρώ από… μισθούς, άλλα τόσα από τόκους και 114.000 για ταμειακές διευκολύνσεις προς την ΚΑΕ, για την τετραετία 2008-12!

Την υπόθεση ανέλαβε για λογαριασμό του ΑΡΗ ο δικηγόρος Σπύρος Χριστοφορίδης, γνωστός για τα αρειανά αισθήματά του. Την «έτρεξε» από τότε μέχρι σήμερα, χωρίς να αμειφθεί και βάζοντας χρήματα και από την τσέπη του (παράβολα κτλ.). Το 2017 ο νομικός πέτυχε την ακύρωση της διαταγής πληρωμής, όμως ο Γιάννης Δαμιανίδης άσκησε έφεση. Η έφεση εκδικάστηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2019 και πριν από λίγες μέρες το Εφετείο ακύρωσε εκ νέου τη διαταγή πληρωμής του πρώην προέδρου της ΚΑΕ, απορρίπτοντας κάθε αξίωσή του από τον ΑΡΗ.

Ο ίδιος (ο οποίος υπέγραφε συναλλαγματικές για χρήματα που του όφειλε η ΚΑΕ και την ίδια ώρα, υπέγραφε ως… ΚΑΕ για την αποδοχή της οφειλής!) έχει δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όμως είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν έχει καμία τύχη να κερδίσει αυτήν την υπόθεση.

Προτεινόμενα Άρθρα