8 Αυγούστου 2019…

από Αντώνης Γκάτζιος

Ποτέ ξανά, στις 8 Αυγούστου, ο ΑΡΗΣ δεν είχε τέτοια μεταγραφική απραξία. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που οι φίλοι της ομάδας να αναρωτιούνται «πού βαδίζουμε;».

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο ΑΡΗΣ δεν έχει ανακοινώσει την προσθήκη κάποιου παίκτη, ενώ επαφίεται στην καλή θέληση του Λευτέρη Μποχωρίδη και του Δημήτρη Φλιώνη, οι οποίοι αν ήθελαν θα είχαν αναχωρήσει ήδη για άλλες πολιτείες. Όλα αυτά, 12-14 μέρες από τη μέρα που πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία. Τι συμβαίνει στα μεταγραφικά του ΑΡΗ;

Θεωρητικά, γίνεται μία προσπάθεια για να απαλλαγεί η ομάδα από τα ban της ΦΙΜΠΑ, όμως όσοι έχουν ζήσει ανάλογες καταστάσεις, γνωρίζουν ότι τόσα ban σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μόνο με θαύμα λύνονται. Γι’ αυτό έχει προκριθεί η περίπτωση του Μίλαν Μιλόσεβιτς, για τον οποίο θα γίνει αναφορά παρακάτω.

Ο ΑΡΗΣ συζητά με μεταγραφικούς στόχους, χειροπιαστά αποτελέσματα, όμως, δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση. Αντίθετα, χάθηκαν παίκτες όπως ο Βασίλης Μουράτος και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ ο Θόδωρος Ζάρας οδεύει προς τον Ηρακλή.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο Δημήτρης Γουλιέλμος στον κύκλο του, τρεις περιπτώσεις φαίνονται πιο προχωρημένες: Του Μίλαν Μιλόσεβιτς, του Λευτέρη Μποχωρίδη και του Βαγγέλη Σακελλαρίου.

Στον Μιλόσεβιτς έγινε βελτιωμένη, σε σχέση με την πρώτη, πρόταση και οι «κιτρινόμαυροι» αναμένουν την απάντησή του. Με τον Μποχωρίδη έχουν γίνει νέες συζητήσεις, οι περισσότερες ελπίδες, όμως, βασίζονται στην θέληση του αρχηγού να παραμείνει στην ομάδα που αγαπάει, παρά στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για να γίνει αυτό. Όσο για τον Σακελλαρίου, είναι μία λύση που εξετάζεται εδώ και καιρό και από τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί Έλληνες παίκτες στην περιφέρεια, το ενδιαφέρον αναθερμαίνεται.

Βέβαια, από το «προχωρημένες περιπτώσεις» μέχρι την απόκτηση ενός παίκτη υπάρχει απόσταση, που μεταφράζεται σε οριστική συμφωνία και υπογραφή συμβολαίου…

Επαφές έχουν γίνει και με τον Δημήτρη Μαυροειδή, το κασέ του οποίου, όμως, είναι υψηλό για τα δεδομένα του ΑΡΗ και οι ελπίδες εναπόκεινται στην περίπτωση που ο έμπειρος σέντερ δε βρει ομάδα και ρίξει τις απαιτήσεις του. Αυτή είναι μία τακτική που φαίνεται να ακολουθεί ο ΑΡΗΣ, η οποία όμως, όπως έχει αναφερθεί πολλάκις από το AllAboutARIS, εμπεριέχει ρίσκο, με δεδομένο ότι οι επιλογές δεν είναι πολλές.

Όπως και να ‘χει, κάθε μέρα που περνά χωρίς κάποια ανακοίνωση εντείνει τον προβληματισμό, αφού το ρόστερ της ομάδας είναι ελλιπέστατο και δεν υπάρχει η δυνατότητα (την οποία έχουν άλλες ομάδες) μαζικών συμφωνιών με ξένους παίκτες ώστε να γεμίσει.

Προτεινόμενα Άρθρα