Παραμένει εκκρεμές το θέμα των Ακαδημιών μπάσκετ

από Αντώνης Γκάτζιος

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που εκκρεμεί στον ΑΡΗ είναι οι ακαδημίες του μπάσκετ και κατ’ επέκταση τα παιδικοεφηβικά τμήματα. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος έκανε κρούση στον Α.Σ. να κρατήσει η ΚΑΕ τους «μικρούς», αλλά το θέμα παραμένει εκκρεμές.

Όπως έχει γράψει το AllAboutARIS προ διμήνου, το μνημόνιο μεταξύ του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ για την παραχώρηση των Ακαδημιών στην τελευταία, έληξε τον Ιούνιο, μετά από πέντε χρόνια. Στα τέλη Ιουνίου έγινε μία συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά πέραν τούτου, δεν προέκυψε καμία εξέλιξη.

Το θέμα δεν προχώρησε, για δύο λόγους. Αφενός οι σχέσεις μεταξύ Ερασιτέχνη και ΚΑΕ δε διάγουν (εδώ και καιρό) την καλύτερη περίοδό τους, αφετέρου ο Α.Σ. βρίσκεται σε διαδικασία ορισμού νέας διοίκησης, οπότε με τέτοια εκκρεμότητα δε θα μπορούσαν να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Το θέμα των Ακαδημιών μόνο αμελητέο δεν είναι, αφού πρόκειται για την «κυψέλη» που βγάζει νέους παίκτες οι οποίοι μπορούν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα του ΑΡΗ (όπως πρόσφατα ο Κώστας Βλάσιος, πιθανώς και ο Γιάννης Σιδηροηλίας). Οι ιθύνοντες των Ακαδημιών κάνουν μεγάλη προσπάθεια, ο ΑΡΗΣ έχει πολλές διακρίσεις στα παιδικοεφηβικά τμήματα, όμως προς το παρόν τα χέρια είναι «δεμένα» και ό,τι γίνεται, γίνεται από ατομικές πρωτοβουλίες ανθρώπων που «τρέχουν» το πρότζεκτ. Η αλήθεια είναι ότι η ΚΑΕ δεν έχει δώσει την πρέπουσα προσοχή στο νευραλγικό αυτό κομμάτι του συλλόγου…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για την ενίσχυση αρχικά του εφηβικού (που έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως ο Κουρτίδης, ο Σιδηροηλίας και ο Βλάσιος) και του παιδικού τμήματος. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξουν, κυρίως μέσω Α.Σ. και της νέας διοίκησής του, εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Μένει να φανεί αν οι Ακαδημίες θα επιστρέψουν στον Ερασιτέχνη, ή θα μείνουν υπό τη σκέπη της ΚΑΕ…

Προτεινόμενα Άρθρα