Βασικός στόχος παραμένει η έγκαιρη απαλλαγή από τα ban

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται εδώ και καιρό σε επαφές με ξένους παίκτες. Η δημοσιοποίηση (αρκετών) ονομάτων προκάλεσε μία ευφορία στις τάξεις του κόσμου, όμως ο βασικός στόχος παραμένει ένας: Να απαλλαγεί η ομάδα από τα ban της ΦΙΜΠΑ εντός των χρονικών ορίων.

Από σύριο, Δευτέρα (26/8) μένει ένας μήνας για το πρώτο τζάμπολ της Basket League. Το AllAboutARIS έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι η διαδικασία που απαιτείται για την άρση και του τελευταίου ban, δεν είναι απλή και μπορεί να αποδειχτεί χρονοβόρα. Από τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ δεν έχει τελειώσει τυπικά τις συμφωνίες του με τους παίκτες που έχουν επιφέρει τις τιμωρίες, εξακολουθεί να παίζει με το χρόνο.

Τη διαδικασία για την άρση του ban μπορείτε να την ξαναδείτε ΕΔΩ. Μέχρι να τελειώσει το ζήτημα, ο ΑΡΗΣ μπορεί να φέρει ακόμα και παίκτες στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν μπορεί να τους ανακοινώσει, αφού δε θα έχει τα «λέτερ οφ κλίαρενς» που απαιτούνται. Ένα ερωτηματικό είναι και ποιοι από τους παίκτες που θα συμφωνήσουν θα υπογράψουν συμβόλαια, πριν λυθεί το τυπικό μέρος της υπόθεσης των ban. Αυτήν τη στιγμή “δεδομένος” θεωρείται μόνο ο Τζόρτζε Γκάγκιτς.

Εφόσον λυθεί το θέμα άμεσα, τα παραπάνω μικρή σημασία θα έχουν, όμως πολλά έχουν γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις και πάντα υπάρχει μία επιφύλαξη. Όπως αναφέρθηκε, το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος γίνεται ακριβώς σε ένα μήνα και ο ΑΡΗΣ αυτήν τη στιγμή κάνει πράγματα που έπρεπε να έχει κάνει εδώ και μήνες.

Και σε αγωνιστικό επίπεδο, θα ξεκινήσει με μειονέκτημα τη σεζόν. Η ομάδα δεν έχει αρχίσει καν κανονική προετοιμασία και θα βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους της Basket League, πλην 2-3 ομάδων που είναι ακόμα στην «εκκίνηση».

Προτεινόμενα Άρθρα