Μεγάλες ανατροπές και νίκες για Ρωσία, Πουέρτο Ρίκο

από Αντώνης Γκάτζιος

Η Ρωσία επέστρεψε από το -8 του 34ου λεπτού και κέρδισε τη Νιγηρία (82-77), κάνοντας τεράστιο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου!

Ματς για… γερά νεύρα στο «Wuhan Sports Center». Ρωσία και Νιγηρία πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη σε ένα πραγματικό ντέρμπι, όμως το θετικό αποτέλεσμα κατέληξε στους πιο έμπειρους Ρώσους, που εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος για το ροζ φύλλο, που τους επιτρέπει να κοιτάξουν… κατάματα την πρόκριση στην επόμενη φάση! 

Οι νικητές είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Μίκα Κουλάγκιν (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και Αντρέι Βοροντσέβιτς (14 πόντοι, 3 ασίστ), οι οποίοι… κουβάλησαν την ομάδα στα κρίσιμα δευτερόλεπτα. Ο Τζος Οκότζι πάλεψε για τους ηττημένους (18 πόντοι, 4 ασίστ), όμως στο τέλος είχε άστοχα σουτ και ένα… ανούσιο αντιαθλητικό.

Δεκάλεπτα: 18-13, 40-35, 58-58. 82-77

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Με ανατροπή και το Πουέρτο Ρίκο

Το Πουέρτο Ρίκο βρέθηκε στο -18 αλλά δεν τα παράτησε και έδωσε ένα σκληρό μάθημα στο Ιράν. Τα «παιδιά» του Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ έκαναν μία επική ανατροπή με έναν επληκτικό Ουέρτας που είχε 32 πόντους, αλλά ο Μογίκα ήταν ο ήρωας του τελευταία δευτερολέπτου μιας και έκανε το 81-83. Από το Ιράν πρώτοι σκόρερ οι Χανταντί και Γιακχατσιντεχκόρντι με 22 πόντους.

Ο Χανταντί πήρε την ευθύνη του τελευταίου σουτ για το Ιράν και από τα 8 μέτρα, ισοφάρισε με ένα απίστευτο τρίποντο σε 81-81. Ο Χαβιέρ Μογίκα έγινε ο ήρωας για το Πουέρτο Ρίκο μιας και με καλάθι, οχτώ δέκατα πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 81-83, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή για το Πουέρτο Ρίκο.

Δεκάλεπτα: 30-16, 49-31, 65-51, 81-83, 

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα