Τα δύο "σενάρια" πρόκρισης για την Εθνική μας

από Αντώνης Γκάτζιος

Η Τσεχία κέρδισε τη Βραζιλία και οι ελπίδες της Εθνικής μας για πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έμειναν ζωντανές, αν και η τελική διαφορά δεν ήταν κάτι θετικό.

Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα, η Βραζιλία έμεινε στις τρεις νίκες, όσες έφτασαν και οι Τσέχοι. Όπως γίνεται κατανοητό, σε περίπτωση νίκης επί των ΗΠΑ (15:30), οι ελπίδες για πρόκριση αυξάνονται, αφού και η ομάδα μας θα φτάσει στις τρεις νίκες και όλα και κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Εκεί, η Εθνική μας θα θέλει απλή νίκη επί της Τσεχίας και ήττα της Βραζιλίας από τις ΗΠΑ, οι οποίες αν χάσουν σήμερα θα ζοριστούν και αυτό είναι καλό για την Ελλάδα…

Αν η Εθνική μας χάσει σήμερα από τις ΗΠΑ, θέλει οπωσδήποτε νίκη επί της Τσεχίας και ήττα της Βραζιλίας από τις ΗΠΑ. Αν γίνει αυτό, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση, στις τέσσερις νίκες και όλα θα κριθούν στη διαφορά των πόντων, μεταξύ Ελλάδας, Βραζιλίας και Τσεχίας. Οι «καριόκας» κέρδισαν μόλις με ένα πόντο την Εθνική μας και ηττήθηκαν με 22 από τους Τσέχους. Κάτι που σημαίνει ότι σ’ αυτό το σενάριο, για να προκριθεί η Εθνική μας, χρειάζεται νίκη με 12 πόντους επί της Τσεχίας.

Πηγή: basketplus.gr

Προτεινόμενα Άρθρα