Ο χάρτης για το Τόκιο 2020 – Οι αντίπαλοι της Εθνικής για το προολυμπιακό

από Γιώργος Γκάτος

Ποιοι είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας στα προολυμπιακά τουρνουά.

Οαποκλεισμός της Βραζιλίας από την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου άφησε μόνο δύο εκπροσώπους της Αμερικής ως ηπείρου στην συνέχεια της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ και Αργεντική. Ως εκ τούτου, οι ομάδες των Γκρεγκ Πόποβιτς και Σέρχιο Ερνάντεθ αντίστοιχα εξασφαλίζουν εισιτήριο για το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων το οποίο θα γίνει στο Τόκιο το διάστημα 25 Ιουλίου με 9 Αυγούστου.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα και στις “Saitama Super Arena” και “Aomi Urban Sports Venue” θα διαγωνιστούν συνολικά 12 ομάδες με τις Νιγηρία (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία), Ιράν (Ασία) και Ιαπωνία (διοργανώτρια). Ουσιαστικά, εκκρεμούν δύο ακόμη εισιτήρια για τα απευθείας εισιτήρια στο Τόκιο τα οποία θα δοθούν στις δύο καλύτερες βάσει κατάταξης ευρωπαϊκές ομάδες που θα προκύψουν από τις Σερβία, Ισπανία, Πολωνία, Τσεχία και Γαλλία.

Όποιες τρεις ομάδες δεν βρουν τον… δρόμο προς την Ιαπωνία θα μετάσχουν στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά, που θα δώσουν με την σειρά τους τέσσερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην διαδικασία αυτή και μαζί της θα βρεθούν άλλες 15 ομάδες βάσει ranking του Παγκοσμίου Κυπέλλου (άλλες 12 δηλαδή μετά από τις τρεις ευρωπαϊκές των προημιτελικών) και ειδικότερα οι Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Τουρκία, Τυνησία, Γερμανία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία.

Στο γκρουπ αυτό των 16 ομάδων θα προστεθούν άλλες οκτώ μέσω wild cards, με δύο εκπροσώπους από κάθε ήπειρο. Την δεδομένη στιγμή δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι ημερομηνίες ή οι τέσσερις οικοδέσποινες, με τις Λιθουανία και Σλοβενία (wild card) πάντως να δηλώνουν ήδη υποψηφιότητα.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα