"Δεν έχω ξαναπαίξει σε τέτοια ατμόσφαιρα"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Τζέιλεν Μόρις δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Και… έμεινε με το στόμα ανοιχτό, με την ατμόσφαιρα που συνάντησε χθες (29/9) στο "Nick Galis Hall".

Ο Αμερικανός γκαρντ – φόργουορντ ξεκίνησε νωθρά, κάτι εύλογο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές και σε κρίσιμα σημεία του αγώνα ήταν καθοριστικός. Μετά τη λήξη, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ατμόσφαιρα που έζησε και την πίστη του για ακόμα καλύτερη συνέχεια του ΑΡΗ.

«Ένιωσα υπέροχα. Φάνηκε ότι ο κόσμος με τέτοια συμπαράσταση μπορεί να μας πάει μακριά. Ένιωσα πολύ ωραία για την πρώτη νίκη της σεζόν, απέναντι σε έναν παραδοσιακό, για τον ΑΡΗ, αντίπαλο. Δεν έχω ξαναπαίξει ποτέ μπροστά σε τέτοιο κόσμο και σε τέτοια ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό στο ξεκίνημα ήμουν λίγο νευρικός, αλλά το θέμα είναι να παίξεις μπάσκετ. Αυτό κάνω σε όλη τη ζωή μου, οπότε ήταν ακόμα ένα παιχνίδι…», είπε ο Μόρις και συνέχισε, αναφορικά με την προετοιμασία που έκανε για αυτό το ματς.

«Προετοιμάστηκα όπως σε κάθε αγώνα. Άκουσα τη μουσική μου, hip hop, rap και φυσικά τον αγαπημένο μου Ντρέικ! Με προετοίμασαν και οι κόουτς για την τρελή ατμόσφαιρα που θα ζούσα, όπως συμβαίνει σ’ αυτά τα ντέρμπι και όσο περνούσε η ώρα το συνήθισα και έπαιξα αυτό που μπορούσα».

Ο Μόρις ήταν καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο, όταν σε κρίσιμο σημείο σημείωσε επτά από τους 10 πόντους του ΑΡΗ. «Είναι αλήθεια ότι στην αρχή ξεκίνησα νωθρά στο πρώτο ημίχρονο, όμως ήθελα να μπω πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και να φέρω ενέργεια στην ομάδα. Νομίζω ότι στη συνέχεια έπαιξα με περισσότερη ενέργεια, πέτυχα κάποια καλάθια και βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει».

Όσο για τη σύγκριση του αμερικανικού με το ευρωπαϊκό μπάσκετ; «Η μεγαλύτερη διαφορά της Ευρώπης σε σχέση με τις ΗΠΑ είναι ότι υπάρχει λιγότερος χώρος και περισσότερη κίνηση. Οπότε, πρέπει να συνεχίσω να μαθαίνω, να προσαρμόζομαι και να βελτιώνομαι κάθε μέρα».

Ο ΑΡΗΣ δεν είχε πολύ χρόνο για να προετοιμαστεί πλήρης. «Σίγουρα ήταν δύσκολο γιατί πρέπει να αποκτήσουμε χημεία ως ομάδα. Όμως στο φινάλε πρέπει να παίξουμε μπάσκετ, οπότε οφείλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα».

Προτεινόμενα Άρθρα