Οι παλιοί γνώριμοι και το δίδυμο των γκαρντ

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Ηρακλής επέστρεψε στην Basket League μετά από οκτώ χρόνια και απέκτησε παίκτες εγνωσμένης αξίας, αν και το ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλό.

Οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 75-59 στο Περιστέρι, πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση ειδικά στο επιθετικό κομμάτι (8/15 βολές, 22/55 σουτ, 19 λάθη). Όμως αυτό δεν αναιρεί ότι έχουν ένα δυνατό σύνολο, αποτελούμενο ως επί το πλείστον από παίκτες που είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό, αρκετοί εξ αυτών και στον ΑΡΗ!

Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν ο Θοδωρής Ζάρας, ο Βασίλης Καββαδάς και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στον ΑΡΗ. Ο δεύτερος, μάλιστα, αναμένεται να κάνει το φετινό ντεμπούτο του σήμερα, αφού λόγω τραυματισμού δεν είχε αγωνιστεί ούτε στα φιλικά παιχνίδια. Στον ΑΡΗ είχε ξεκινήσει την καριέρα του και ο Κώστας Κακαρούδης, ενώ στον πάγκο του πέρυσι ήταν ο νυν προπονητής του Ηρακλή, Γιάννης Καστρίτης.

Τη δύναμη πυρός του Ηρακλή αποτελεί το βασικό δίδυμο των γκαρντ του. Ο Ολιβιέρ Χάνλαν έδειξε από την προετοιμασία ότι θα αποτελέσει τον μπροστάρη (δύο ματς με +20 πόντους με Ολυμπιακό, 38 πόντοι κατά της Λουκόιλ), ενώ δίπλα του είναι ο Τζαμάλ Σούλερ, με πλούσια καριέρα στην Ευρώπη. Σημαντικό ρόλο στα γκαρντ παίζουν ο Τέντι Οκερέαφορ (Κύμη, Χολαργός) και ο Ζάρας, ενώ βασικός σμολ φόργουορντ είναι ο Λένζελ Σμιθ (πέρυσι στην Κύμη).

Στη ρακέτα, πέραν των «πρώην» Καββαδά, Μανωλόπουλου, Κακαρούδη, υπάρχουν οι Αμερικανοί Ντάριους Γκάρετ (πέρυσι στον ΠΑΟΚ) και Άλεξ Ντέιβις, όπως και ο Κώστας Κακαρούδης. Μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο Ηρακλής έχει μία δεκάδα έμπειρων παικτών.

Προτεινόμενα Άρθρα