Τα πολλαπλά οφέλη μιας νίκης

από Αντώνης Γκάτζιος

Όταν οι αγώνες είναι συνεχόμενοι, δεν υπάρχει καιρός για πανηγυρισμούς, ή για δάκρυα. Ο ΑΡΗΣ το κατάλαβε αυτό μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το έζησε και μετά από το ματς με τον Ηρακλή.

Ο ενθουσιασμός που προήλθε από τη νίκη της Κυριακής έδωσε τη θέση του στο «γιατί» της ήττας στο Κύπελλο. Όμως περιθώριο για περαιτέρω… σκάσιμο δεν υπάρχει. Ο ΑΡΗΣ σήμερα (5/10, 18:15, ΕΡΤ 2, Libero FM 107,4) αντιμετωπίζει τον Ηρακλή για τη 2η αγωνιστική της Basket League στο Ιβανώφειο και θέλει τη νίκη για αρκετούς λόγους.

1) Για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 2-0, και μάλιστα με τοπικά ντέρμπι. Κάτι πολύ σημαντικό, με δεδομένη την ελλιπή προετοιμασία και το ότι η ομάδα «μαζεύτηκε» την τελευταία στιγμή.

2) Για να δείξει ότι έχει τα ψυχικά αποθέματα να ξεπερνάει άμεσα μία ήττα σαν της Τετάρτης και περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε. Και μάλιστα, σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που θα συναντήσει σήμερα στο Ιβανώφειο.

3) Γιατί μία εκτός έδρας νίκη σε τοπικό ντέρμπι με τον Λευτέρη Μποχωρίδη (MVP της πρεμιέρας της Basket League) να τίθεται νοκ άουτ μόλις μια μέρα πριν το ματς, θα δείξει αφενός αντανακλαστικά, αφετέρου ότι ο ΑΡΗΣ διαθέτει την ποιότητα για να ξεπεράσει τις αναποδιές.

Η αποστολή της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου δεν ήταν έτσι κι αλλιώς εύκολη και έγινε ακόμα δυσκολότερη με την απουσία του Μποχωρίδη. Όμως οι παίκτες του ΑΡΗ φέρονται αποφασισμένοι για τη νίκη, που, όπως αναφέρθηκε, θα έχει πολλαπλά οφέλη. Ένα 2-0 στο ξεκίνημα θα δώσει την ώθηση. Και στη συνέχεια, που θα υπάρχει ένα ματς την εβδομάδα, θα προχωρήσει και το μοντάρισμα του ρόστερ.

Προτεινόμενα Άρθρα