Το κενό και η κάλυψή του

από Αντώνης Γκάτζιος

Η απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη σίγουρα είναι σημαντική για τον ΑΡΗ. Μπορεί το δείγμα των δύο αγώνων να είναι μικρό, όμως σ’ αυτήν την περίπτωση, οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Τι στερείται ο ΑΡΗΣ σήμερα (5/10) κόντρα στον Ηρακλή;

* Ο Μποχωρίδης ήταν ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής με 35’ ανά αγώνα.

* Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 19.5 πόντους μέσο όρο.

* Ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ, με 18 «σκουπίδια» σε δύο ματς!

* Ήταν ο πρώτος πασέρ με 10 ασίστ σε δύο αγώνες.

* Ήταν ο πρώτος «κλέφτης» με 5 κλεψίματα σε δύο αγώνες.

* Είχε τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, με 19 βολές σε δύο ματς.

Έχει τις λύσεις

Όπως γίνεται κατανοητό, στις πρώτες μάχες της σεζόν, ο Μποχωρίδης όχι μόνο ήταν πρωταγωνιστής, αλλά και η μπάλα περνούσε πολύ συχνά από τα χέρια του. Ήταν κι αυτός που ξεκινούσε βασικός στη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Πλέον, το κενό του πρέπει να καλυφθεί. Και ο ΑΡΗΣ έχει λύσεις για να το κάνει.

Ο Γκάρι Τάλτον πρέπει να «πάρει πάνω του», αφού χωρίς τον Μποχωρίδη, αν επαναλάβει εμφανίσεις σαν κι αυτές των δύο πρώτων αγώνων, ο ΑΡΗΣ δύσκολα θα τα βγάλει πέρα σήμερα. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει την ποιότητα για να κάνει το «come back». Αν μπουν τα πρώτα σουτ, είναι πιθανό ο κόσμος να δει «άλλον» Τάλτον σήμερα.

Ο Τζέιλεν Μόρις «ψαχνόταν» στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ήταν καθοριστικός στην 4η περίοδο και έπαιξε λίγο, χωρίς να δείξει πολλά, στον αγώνα με τον Ηρακλή. Έχει αναφερθεί πολλάκις ότι διαθέτει πολλά προσόντα, χρειάζεται όμως και τον περισσότερο χρόνο προσαρμογής, όντας για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ. Μάλιστα, τα πλεονεκτήματά του (ταχύτητα, έκρηξη, αθλητικά προσόντα) είναι πιο δύσκολο να ξεδιπλωθούν απέναντι σε σκληρές άμυνες. Όμως σήμερα έχει την ευκαιρία να βγει μπροστά.

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν αυτός που ήρθε τελευταίος στον Άρη και επίσης χρειάζεται το χρόνο του. Όμως ήταν θετικός και στους δύο μέχρι τώρα αγώνες και σήμερα λογικά θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Δημήτρης Φλιώνης αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στις θέσεις των γκαρντ και στην περίπτωση που ο Τάλτον μεταφερθεί και στο «2» σήμερα, αναμένεται να έχει περισσότερο χρόνο ως ο πιο «εγκεφαλικός» παίκτης της ομάδας.

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου αναμένεται επίσης να πάρει χρόνο συμμετοχής και η καλή άμυνά του θα είναι απαραίτητη, ενώ θα χρειαστεί να συνδράμει και στο επιθετικό κομμάτι.

Με δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ θα έχει σήμερα (και στη Λάρισα) πέντε ετοιμοπόλεμους παίκτες από το «1» ως το «3», είναι πιθανό να «κατέβει» και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης στο σμολ φόργουορντ. Η ουσία είναι ότι υπάρχουν 35 λεπτά «διαθέσιμα» και ο ΑΡΗΣ έχει ποιοτικά τις λύσεις για να καλύψει το κενό του αρχηγού του.

Η συνδρομή των ψηλών

Για να κερδίσει ειδικά σε εκτός έδρας παιχνίδι, ο ΑΡΗΣ πρέπει να σκοράρει. Και σίγουρα, πέρα από τους «κοντούς», περιμένει βοήθεια σ’ αυτό το κομμάτι και από τους «ψηλούς». Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς είναι μόνιμη εστία κινδύνου και ο Σούλης Μαρκόπουλος περιμένει από τους Μίλαν Μιλόσεβιτς και Τζόρτζε Γκάγκιτς να «μπουν» περισσότερο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα