Το ιδανικό "όριο" των 70 πόντων

από Αντώνης Γκάτζιος

Σε μία περίοδο όπου όλες οι ομάδες μοντάρονται και ειδικά ο ΑΡΗΣ που «μαζεύτηκε» τελευταίος απ’ όλους, η άμυνα αποτελεί τη σταθερά για να έρθουν οι νίκες.

Οι ομάδες του Σούλη Μαρκόπουλου ανέκαθεν διακρίνονταν σ’ αυτό το κομμάτι και ο ΑΡΗΣ των πρώτων δύο αγώνων έδειξε ότι τα μετόπισθεν θα είναι όπλο του φέτος. Για την ακρίβεια, το έδειξε στα πρώτα «κομμάτια» των παιχνιδιών κι αυτό έχει εξήγηση.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν 27 πόντους στο πρώτο μέρος. Απέναντι στον Ηρακλή, 41 σε 30’. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο λιγόστευαν οι ανάσες (ελλιπής προετοιμασία γαρ) και ο μεν ΠΑΟΚ σκόραρε 54 πόντους σε 25 λεπτά (μαζί με την παράταση), ο δε Ηρακλής 23 πόντους στην τελευταία περίοδο.

Στόχος του ΑΡΗ είναι να μεγαλώσει τα διαστήματα της αποτελεσματικής άμυνας, ώστε να κρατήσει τον Ηρακλή όσο το δυνατόν πιο χαμηλά στο σκορ. Το ιδανικό για τους “κιτρινόμαυρους” θα είναι να περιορίσουν τον αντίπαλο στα επίπεδα των 70 πόντων, όμως ακόμα κι έτσι, πρέπει και οι ίδιοι να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση, για να καταφέρουν να φύγουν με το διπλό σήμερα.

Προτεινόμενα Άρθρα