Υπήρξαν και καλά νέα

από Αντώνης Γκάτζιος

Μέσα στη συννεφιά της μέτριας εμφάνισης και της βαριάς ήττας από τον Ηρακλή, φάνηκαν και κάποιες αχτίδες φωτός στο αγωνιστικό κομμάτι για τον ΑΡΗ.

Η εμφάνιση του Τζέιλεν Μόρις ήταν μία απ’ αυτές. Μετά τον τραυματισμό του Λευτέρη Μποχωρίδη, στον ΑΡΗ περίμεναν ότι οι δύο Αμερικανοί της ομάδας θα «βγουν μπροστά» και το έκανε ο ένας. Ο Μόρις ήταν εξαιρετικός και ξεδίπλωσε μέρος του ταλέντου του, δείχνοντας ότι μπορεί να γίνει βασικός πυλώνας στο παιχνίδι της ομάδας. Αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ηρακλή με την εκρηκτικότητά του και τους 23 πόντους του, μάζεψε ριμπάουντ (7) και έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στο παρκέ.

Ο Τζόρτζε Γκάγκιτς του δεύτερου ημιχρόνου ήταν επίσης «αχτίδα» φωτός. Πέτυχε 13 πόντους σ’ αυτό το διάστημα, ήταν αποτελεσματικός στο «ζωγραφιστό» και έπαιξε και μαζί με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς στην πεντάδα. Αν, δε, του δίνονταν και όσα φάουλ έπρεπε να του δοθούν (έφαγε το περισσότερο ξύλο από κάθε άλλο παίκτη), η συγκομιδή του θα ήταν ακόμα καλύτερη.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Δημήτρη Φλιώνη. Ο γκαρντ του ΑΡΗ κλήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να παίξει και για τον μέτριο Γκάρι Τάλτον και τα έφερε εις πέρας, στα 24’ που αγωνίστηκε. Πέτυχε 10 πόντους, μοίρασε 5 ασίστ και έκανε μόλις ένα λάθος, δείχνοντας ότι φέτος, με καλύτερους συμπαίκτες δίπλα του, μπορεί να κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Προτεινόμενα Άρθρα