Η περιφέρεια κρατάει… το κλειδί

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει ως έχει στην παρούσα φάση και το βάρος, εν όψει του αγώνα με τη Λάρισα, πέφτει στην προσπάθεια για να δείξουν καλή εικόνα οι υπάρχοντες παίκτες.

Περισσότερο απ’ όλους ο Γκάρι Τάλτον, ο οποίος είναι μεταξύ «Nick Galis Hall» και εξόδου, όμως θα έχει ακόμα μία ευκαιρία, την Κυριακή (13/10) στο κλειστό της Νεάπολης, να κάνει μία καλή εμφάνιση. Με δεδομένη και την απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο Σούλης Μαρκόπουλος ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στους γκαρντ της ομάδας, από τη στιγμή, μάλιστα, που η δύναμη πυρός της Λάρισας βρίσκεται στην περιφέρεια.

Ο Σκότι Ρέινολντς και ο Τζόνι Μπερχανέμεσκελ είναι ένα δίδυμο γκαρντ που εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους και η άμυνα των περιφερειακών του ΑΡΗ πάνω τους θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ο πρώτος, μάλιστα, παρά την δεδομένη ποιότητά του, έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση και θα προσπαθήσει να κάνει ένα μεγάλο ματς.

Η πεντάδα Τάλτον, Μόρις, Γκετσεβίτσιους, Φλιώνη και Σακελλαρίου είναι αυτή που θα βγάλει το ματς στις θέσεις «1 – 3» για τον ΑΡΗ, έχοντας ως μπακ απ τους νεαρούς Βλάσιο και Σιδηροηλία, και η αποτελεσματικότητά της κρίνεται απαραίτητη. Στον αγώνα με τον Ηρακλή, μόνον οι Μόρις, Φλιώνης απέδωσαν τα αναμενόμενα και την Κυριακή ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί μεγαλύτερη συνδρομή και από τους υπόλοιπους.

Ένα από τα ζητούμενα, το οποίο δουλεύεται αυτές τις μέρες, είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ο οποίος είναι εξαιρετικός σκόρερ και στη μέρα του μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο.

Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι ο Μαρκόπουλος υποτιμά τους ψηλούς της Λάρισας. Ο Τερέλ Παρκς είναι πολύ καλός παίκτης και ο νεοαποκτηθείς Νταρνέλ Χάρις είχε κάνει μεγάλη ζημιά πέρυσι στον ΑΡΗ, ως παίκτης του Πανιωνίου, με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ στον αγώνα της Νέας Σμύρνης. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Μπλέικ Χάμιλτον παίζει… το κεφάλι του σ’ αυτόν τον αγώνα, οπότε χρειάζεται επίσης προσοχή.

Προτεινόμενα Άρθρα