Η Λάρισα, οι αλλαγές και τα σημεία αναφοράς

από Αντώνης Γκάτζιος

Η αυριανή (13/10, 18:00) αντίπαλος του ΑΡΗ, Λάρισα, ξεκίνησε τη σεζόν με δύο βαριές ήττες, από Προμηθέα Πατρών και ΠΑΟΚ και μπήκε γρήγορα στο "γαϊτανάκι" των αλλαγών.

Οι Θεσσαλοί προβληματίστηκαν από το κακό ξεκίνημά τους και ήδη αντικατέστησαν τον Τζάστιν Μπέικερ με τον πρώην φόργουορντ του Πανιωνίου, Νταρνέλ Χάρις, ο οποίος κόντρα στον ΑΡΗ θα κάνει το φετινό ντεμπούτο του.

«Σύννεφα» υπάρχουν για έναν παίκτη που επίσης πέρυσι συνεργάστηκε με τον Βασίλη Φραγκιά στον Πανιώνιο, τον Μπλέικ Χάμιλτον, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος προς αντικατάσταση. Η έκπληξη έρχεται από την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο του πιο ποιοτικού παίκτη της Λάρισας, του Σκότι Ρέινολντς, ο οποίος, μάλιστα, το καλοκαίρι είχε βρεθεί στο στόχαστρο του ΑΡΗ. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε κακή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ και πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται πλέον «στο μικροσκόπιο» της ομάδας για πιθανή αντικατάσταση.

Όσο για τον αυριανό αγώνα, η ομάδα του Φραγκιά σκοπεύει να παίξει δυνατή άμυνα, κάτι που δεν έκανε στα πρώτα δύο ματς (δέχτηκε 96 πόντους από τον Προμηθέα και 87 από τον ΠΑΟΚ) και να τρέξει όσο μπορεί σε «ανοιχτό» γήπεδο, για να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες που έδειξε ο ΑΡΗΣ στην τρανζίσιον άμυνα.

Ο Καναδός γκαρντ Τζόνι Μπερχανέμεσκελ (16π. μέσο όρο στα πρώτα δύο ματς) και ο Τερέλ Παρκς (12.5π., 7ρ.) είναι επίσης δύο σημεία αναφοράς για τη Λάρισα, ενώ από τον ελληνικό «κορμό» πιο επικίνδυνος παίκτης είναι ο Νώντας Παπαντωνίου (8.0 πόντοι και 3.5 ασίστ στα πρώτα δύο ματς).

Προτεινόμενα Άρθρα