Την έδρα και τα μάτια του

από Αντώνης Γκάτζιος

Μπορεί η Basket League να μπαίνει μόλις στην 4η αγωνιστική, όμως το σημερινό (19/10, 15:45, ERTPLAY2, Basket League Show ΕΡΤ2, ζωντανά από τον Libero FM 107.4) παιχνίδι με τον Ιωνικό Νίκαιας, μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμο για τον ΑΡΗ.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μετρά δύο συνεχόμενες ήττες, από Ηρακλή και Λάρισα. Αμφότερες ήρθαν εκτός έδρας, οπότε, για να μην… τρέχει από νωρίς, ο ΑΡΗΣ πρέπει να υπερασπιστεί την έδρα του, ειδικά απέναντι σε αντιπάλους που μπορεί να έχουν τον ίδιο στόχο και μοιάζουν να είναι σε παρόμοιο βεληνεκές.

Για τους «κιτρινόμαυρους» η νίκη είναι απαραίτητη, ώστε να μην μπουν με εκτός προγράμματος εντός έδρας ήττα και ρεκόρ 1-3 σε ένα δύσκολο γκρουπ αγώνων, με Παναθηναϊκό εκτός, Κολοσσό εντός, Ήφαιστο εκτός και Περιστέρι εντός. Το φετινό πρωτάθλημα έχει πολύ λεπτές ισορροπίες και οι παρυφές της πεντάδας από τη 10δα-12δα πιθανώς να απέχουν μόλις μερικές νίκες, οπότε κάθε εκτός προγράμματος απώλεια, ειδικά εντός έδρας, μπορεί να μετρήσει διπλά.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να μπει αποφασισμένος για τη νίκη και να δείξει μεγαλύτερο πάθος, ιδιαίτερα στην άμυνα. Ο Ιωνικός έχει αρκετές εστίες κινδύνου και διαθέτει μία ποιοτική πεντάδα παικτών, ενώ παίζει καλύτερα μετά την αποχώρηση του Στέργιου Κουφού, χάνοντας «στα σημεία» από τον Προμηθέα στην Πάτρα και κερδίζοντας άνετα, στο τέλος, τον ΠΑΟΚ.

Έτσι, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πρέπει να μπουν συγκεντρωμένοι στο παρκέ και να μην κυνηγάνε στο σκορ, προσθέτοντας άγχος στην πλάτη τους. Να δείξουν αποφασισμένοι ότι αυτή η νίκη δε χάνεται…

Προτεινόμενα Άρθρα