Η κίνηση που θα “ξεμπουκώσει” τη ρακέτα

από Αντώνης Γκάτζιος

Η απόφαση για απόκτηση αθλητικού ψηλού είναι ειλημμένη στον ΑΡΗ και πρόκειται για μία κίνηση που θα “ξεμπουκώσει” τη φροντ λάιν της ομάδας.

Αυτήν τη στιγμή, οι ‘κιτρινόμαυροι” έχουν τρία βαριά κορμιά στη ρακέτα. Αποτέλεσμα, να υπάρχει… μποτιλιάρισμα στην επίθεση (ειδικά από τη στιγμή που Ντραγκίτσεβιτς και Γκάγκιτς παίζουν μαζί στην πεντάδα) και έλλειψη ταχύτητας στην άμυνα.

Η έλευση ενός ψηλού με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, στη θέσητου Τζόρτζε Γκάγκιτς, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να φρεσκάρει τη γραμμή των ψηλών. Ο Σούλης Μαρκόπουλος και οι συνεργάτες του ψάχνουν για έναν παίκτη που να παίζει και στις δύο θέσεις της φροντ λάιν και να έχει καλό μακρινό σουτ. Έτσι, θα βοηθηθεί και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο οποίος είναι πιο αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι και φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα ως σέντερ, στα 34 του και έχοντας και καλές κινήσεις στη ρακέτα.

Από την άλλη, τα στοιχεία ενός αθλητικού ψηλού χρειάζονται στη σημερινή Basket League, όπου κάθε ομάδα έχει δυο και τρεις παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά: Έκρηξη, παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, ταχύτητα, ήτοι αποτελεσματικότητα στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων.

Στον ΑΡΗ ψάχνουν τον ιδανικό παίκτη και θέλουν να τον βρουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα κόντρα στον Κολοσσό. Ήδη έχουν στα χέρια τους λίστες τις οποίες εξετάζουν και οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα, αφού φυσικά βρεθεί η «χρυσή τομή» με τον Γκάγκιτς και λυθεί το ban του Κάιλ Ουίβερ.

Προτεινόμενα Άρθρα