Πιο έτοιμοι οι Κλίπερς, δικό τους το ντέρμπι του LA (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι του Λος Άντζελες για την πρεμιέρα του ΝΒΑ, οι Κλίπερς έδειξαν μεγαλύτερη ετοιμότητα και συνοχή, επικρατώντας των Λέικερς (112-102). Πρωταγωνιστής στο ντεμπούτο του ο Καουάι Λέοναρντ.

Μετά το καταιγιστικό, μεταγραφικό καλοκαίρι, άπαντες περιμένουν να δουν ποια εκ των Κλίπερς και Λέικερς θα είναι η ομάδα-αφεντικό του Λος Άντζελες φέτος. Οι δύο ομάδες του L.A. έκαναν φανταχτερές κινήσεις και η πρώτη, πολύ πρώιμη, απάντηση δόθηκε με την πρεμιέρα του ΝΒΑ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι Κλίπερς, αν κι έπαιξαν χωρίς τον Πολ Τζορτζ, έδειξαν πως είναι πολύ πιο δεμένοι από το σύνολο του Φρανκ Βόγκελ και είχαν απάντηση και λύση σε κάθε πρόβλημα που τους τέθηκε από τους «λιμνάνθρωπους».

Ο Καουάι Λέοναρντ είχε 30 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 32′ μόλις συμμετοχής, ενώ οι… παλιοί Μοντρέζλ Χάρελ (17π., 7ριμπ., 4ασ.) και Λου Ουίλιαμς (21π., 7ασ., 5ριμπ.) αποτέλεσαν άξιους συμπαραστάτες του. Πρωταγωνιστής των Λέικερς ο Ντάνι Γκριν με 28 πόντους (7/9 3π.), ενώ ο Άντονι Ντέιβις στο ντεμπούτο του μέτρησε 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Κοντά στο triple double ο άστοχος Λεμπρόν Τζέιμς (18π., με 7/19 σουτ, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ).

Προτεινόμενα Άρθρα