Σιμόν και Ντάνστον υπέταξαν την Ρεάλ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Εξαιρετικό μπάσκετ από τους Τούρκους

Ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν ασταμάτητος μέσα στη ρακέτα (17π., 8 ριμπάουντ), ο Κρούνοσλαβ Σιμόν κουβάλησε επιθετικά τους Τούρκους στο δεύτερο ημίχρονο (17π., 7/13 σουτ) και με την ενέργεια στην άμυνα σε υψηλό επίπεδο, σε όλη τη διάρκεια, η Εφές επικράτησε με 76-60 της Ρεάλ.

Οι Ισπανοί ήταν… αγνώριστοι και σε κακή μέρα επιθετικά, με τα περισσότερα ατού της να είναι εκτός αγώνα ουσιαστικά και τον Ράντολφ να παίζει λίγο, λόγω τραυματισμού στον ώμο. Έτσι, η Εφές έκανε το 3-1 και η Ρεάλ, έμεινε στο 2-2, γνωρίζοντας δεύτερη εκτός έδρας ήττα, μετά από εκείνη στο Κάουνας, επί της Ζαλγκίρις.

 
Η Ρεάλ μπήκε… καυτή έξω από τα 6,75 με Ρούντι και Ράντολφ για το 0-9 αλλά μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν, η Εφές άλλαξε την εικόνα της στην άμυνα. Οι Τούρκοι δε δέχτηκαν άλλο εντός παιδιάς καλάθι, μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (η Ρεάλ είχε 0/8 δίποντα) και με Λάρκιν, Ντάντσον, Μίτσιτς και Μπομπουά, πέρασε μπροστά, με 15-11.

Με Σίνγκλετόν και Μπομπουά προηγήθηκαν μέχρι και με εννιά (22-13), με τους Ισπανούς να βρίσκουν εντός παιδιάς καλάθι, με τρίποντο του Κάρολ, 10.19 αγωνιστικά λεπτά από το προηγούμενο! Με καλύτερη άμυνα, η ομάδα του Λάσο και με τον Γιουλ να παίρνει πρωτοβουλίες, έκανε το 23-23, πέρασε μπροστά με βολές του Μίκι και με τον Ντεκ, έκλεισε το πρώτο μέρος, μπροστά στο σκορ, με 29-31.

H Εφές έχτισε το δικό της μομέντουμ στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, καθώς Λάρκιν και Μίτσιτς, βρήκαν ρυθμό έξω από τα 6,75 και προηγήθηκε με 44-36. Σ’ εκείνο το σημείο, το τρίτο φάουλ του Λάρκιν, αποδιοργάνωσε αρχικά τους γηπεδούχους, με τη Ρεάλ να βρίσκει μακρινά σουτ από Καμπάτσο και Ρούντι για το 46-45. Η εκρηκτικότητα του Ντάνστον όμως, κοντά στο καλάθι και οι λύσεις από τον Σιμόν, κράτησαν το προβάδισμα για τους Τούρκους στο τέλος της τρίτης περιόδου (56-50).

O Σιμόν είχε μπει για τα καλά στα… παπούτσια του Λάρκιν και με πέντε συνεχόμενους πόντους, έστειλε τη διαφορά στο +11 (61-50) για την Εφές στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Με τρίποντο του Κάρολ και τον Μίκι, η Ρεάλ μείωσε σε 61-55. Σιμόν και Ντάνστον όμως, ήταν ασταμάτητοι, με τους Τούρκους να πηγαίνουν στο 65-55 και με βολές από Μίτσιτς-Μπομπούα και μεγάλο τρίποντο του Σίνγκλετον κι ένα ακόμα καλάθι του Ντάνστον, το σερί πήγε στο 13-0, για το 74-55 και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε. Το τελικό σκορ που απέμενε, έφτασε στο 76-60…

Δεκάλεπτα: 15-11, 29-31, 56-50, 76-60

Προτεινόμενα Άρθρα