Δεύτερη νίκη για Μακάμπι

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Νίκη για την "ομάδα του λαού"

Το καθήκον της, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, έκανε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην 4η αγωνιστική της Euroleague. Βάζοντας τα θεμέλια από το πρώτο ημίχρονο, οι Ισραηλινοί επικράτησαν ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 2-2, την ώρα που η Βαλένθια (0-4) παραμένει η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Κυριάρχησε ο Οθέλο Χάντερ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους είχε ο Σκότι Ουίλμπεκιν και 10 με 9 ασίστ ο Νέιτ Ουόλτερς. Από πλευράς ηττημένων, 17 πόντους σημείωσε ο Τζόρνταν Λόιντ και από 15 οι Φερνάντο Σαν Εμετέριο – Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς.

 
Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, η Μακάμπι κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της στο ξεκίνημα με βάση την άμυνα και αρκετές λύσεις επιθετικά. Είναι χαρακτηριστικό πως κράτησε την Βαλένθια χωρίς πόντο για 3′ προς το τέλος της πρώτης περιόδου και αυτή ολοκληρώθηκε με σκορ 18-11.

Με συνεχόμενα καλάθια του Χάντερ, η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα, αλλά οι Ισπανοί μείωσαν γρήγορα με πόντους από τους δικούς τους ψηλούς (24-21, στο 15′). Η λύση για την ομάδα του Σφαιρόπουλου ήρθε ξανά μέσω της άμυνας, η οποία έφερε μπροστά τους γηπεδούχους με 33-28 στην ανάπαυλα.

Κάσπι και Ουίλμπεκιν αποτέλεσαν το δίδυμο που επέτρεψε στην Μακάμπι να χτίσει ξανά διψήφια απόσταση (45-33, στο 25′), με την οποία έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο (56-44). H Bαλένθια δεν βρήκε κουράγιο να αντεπιτεθεί και η επικράτηση για την «ομάδα του λαού» ήρθε με σκορ 76-63.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 33-28, 56-44, 76-63

Προτεινόμενα Άρθρα