"Βλέπει" Όστιν ο Μαρκόπουλος

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ προσπαθεί να βρει τους τρόπους για να βελτιώσει το ρόστερ του και ο Σούλης Μαρκόπουλος εξετάζει παίκτες στην περιφέρεια και στη ρακέτα.

Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζει «ζεστά» ο κόουτς του ΑΡΗ είναι αυτή του Αϊζάια Όστιν. Ο 26χρονος, ύψους 2.16μ., σέντερ έπαιξε φέτος στην Μπεϊρούθ του Λιβάνου και έχει πίσω του ιστορία που έκανε αίσθηση, όταν το 2014 διαγνώστηκε με το σύνδρομο Marfan, μία ασθένεια που επηρεάζει τον συνδετικό ιστό του οργανισμού. Το 2016 πήρε το ιατρικό «ΟΚ» για να επιστρέψει στο μπάσκετ και από τότε έπαιξε στη Ζελέζνικ, την Κίνα και τον Λίβανο.

Ο Όστιν εξετάζεται από τον Μαρκόπουλο ως αντι-Γκάγκιτς. Ο Σέρβος σέντερ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιγκόγκεα, όταν, όμως, ο ΑΡΗΣ αποκτήσει το δικαίωμα να φέρει αντικαταστάτη, ήτοι όταν λύσει το θέμα με τις ενημερότητες αλλά και το ban του Κάιλ Ουίβερ. Είναι εύλογο ότι ο Γκάγκιτς δύσκολα θα φύγει αν δεν αποκτήσει η ομάδα τη δυνατότητα αντικατάστασής του, αφού το τελευταίο που θέλει ο ΑΡΗΣ τώρα είναι να χάσει παίκτη, έστω κι αν έχει ληφθεί η απόφαση αντικστάστασής του.

Όπως είναι εύλογο ότι η περίπτωση Όστιν (αλλλά και ενός πόιντ γκαρντ που ακόνα αναζητείται) θα προχωρήσει εφόσον βρεθούν χρήματα. Οι προσπάθειες που γίνονται από τον οργανισμό του ΑΡΗ προς αυτήν την κατεύθυνση είναι μεγάλες και μένει να φανεί αν το ύψος της βοήθειας του κόσμου, αλλά και οι απαραίτητες κινήσεις της ίδιας της ΚΑΕ, θα δώσουν το δικαίωμα στην ομάδα να λύσει κάποια μείζονα και επείγοντα ζητήματα, ώστε η ομάδα να αναπνεύσει.

Προτεινόμενα Άρθρα