Αποφασισμένος για τη νίκη – ανάσα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε από πολύ νωρίς φέτος με την πλάτη στον τοίχο και ο σημερινός (24/11, 17:00) αγώνας με το Περιστέρι στο "Nick Galis Hall" (ERTSPORTS, Libero 107.4 FM) δεν έχει άλλο αποτέλεσμα γι’ αυτόν, παρά τη νίκη.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μετρά έξι συνεχόμενες ήττες στην Basket League και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Έχει να αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και από καθαρά αγωνιστικής πλευράς, το ματς δεν συγκαταλέγεται στα εντός προγράμματος, αφού το Περιστέρι αναμένεται να περάσει από τις έδρες των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή τους (έχει ήδη κερδίσει στο Ρέθυμνο). Όμως έχοντας ήδη δύο επίπονες εντός έδρας απώλειες, με Ιωνικό και Κολοσσό, και ένα -14 στη Λάρισα, ο ΑΡΗΣ δεν έχει την πολυτέλεια να θεωρεί κανέναν αγώνα στην έδρα του, πλην Παναθηναϊκού, εκτός προγράμματος.

Έτσι, σήμερα καλείται να κάνει μία νίκη που θα «σβήσει» σε ένα βαθμό μία από τις δύο εντός έδρας ήττες που προαναφέρθηκαν. Η αποστολή του είναι δύσκολη, αφού έχει να αντιμετωπίσει μία εξαιρετική και καλοδουλεμένη ομάδα, με μεγάλο βάθος στο ρόστερ της. Όμως παίζει στην έδρα του, το γήπεδο αναμένεται γεμάτο λόγω της σημασίας του αγώνα και στο παρκέ θα παρουσιαστεί ενισχυμένος, αφού μετρά συν τρεις παίκτες σε σχέση με τη Λήμνο (Μποχωρίδης, Φιτζπάτρικ, Σιδηροηλίας).

Κόντρα στο Περιστέρι, ο ΑΡΗΣ θέλει να πάρει μία βαθιά ανάσα, εν όψει των πολύ κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν, με Ρέθυμνο εκτός και Πανιώνιο εντός, ώστε να βγει από τη στενωπό στην οποία έχει μπει από νωρίς φέτος. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν απέναντι σε καλύτερες ομάδες, μπορεί να το κάνει και σήμερα…

Προτεινόμενα Άρθρα