Νίκη με πολλαπλά οφέλη

από Αντώνης Γκάτζιος

Τη νίκη που θα του επιτρέψει να αρχίσει να βγαίνει από τη στενωπό στην οποία μπήκε από νωρίς φέτος, θα ψάξει σήμερα (30/11, 16:15, ERTPLAY 3) ο ΑΡΗΣ στο Ρέθυμνο.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου πήρε την περασμένη Κυριακή μία σημαντική νίκη κόντρα στο Περιστέρι και αν καταφέρει να φύγει σήμερα από το «Μελίνα Μερκούρη» με το διπλό, θα μπορέσει να δει με διαφορετικό μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το Ρέθυμνο είναι μία ομάδα που έχει το ίδιο ρεκόρ με τον ΑΡΗ (2-6) και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, μία εκτός έδρας επικράτηση είναι… διπλή.

Στον αγώνα με το Περιστέρι οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν ενισχυμένοι, με την παρουσία των Λευτέρη Μποχωρίδη και Τορλίν Φιτζπάτρικ. Σήμερα στην Κρήτη, θα έχουν ακόμα ένα νέο πρόσωπο, τον Κεν Μπράουν και ο Μαρκόπουλος περιμένει ακόμα καλύτερη την ομάδα του. Σήμερα ο ΑΡΗΣ δε θα έχει το αβαντάζ που του δίνει το γεμάτο «Nick Galis Hall» και θα κυνηγήσει την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της, αφού ως τώρα δεν έχει καταφέρει να σπάσει το ρόδι σε τέσσερις προσπάθειες (με Ηρακλή, Λάρισα, Παναθηναϊκό και Ήφαιστο).

Με τη νίκη κόντρα στο Περιστέρι, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να ρεφάρει σε ένα βαθμό τη μία από τις δύο εντός έδρας απώλειές του, από Ιωνικό και Κολοσσό, όμως έχει κι άλλο χαμένο έδαφος να καλύψει. Αν επικρατήσει στο Ρέθυμνο, θα αρχίσει να μπαίνει εντός προγράμματος, με δεδομένο και ότι την ερχόμενη εβδομάδα έχει εντός έδρας αγώνα, κόντρα στον Πανιώνιο.

Η αποστολή του ΑΡΗ σαφώς δε θα είναι εύκολη. Το Ρέθυμνο έχει κερδίσει στην έδρα του ΑΕΚ και Προμηθέα Πατρών και μετρά μόλις μία ήττα, από το Περιστέρι (έχει δώσει πέντε εκτός έδρας αγώνες). Στο ρόστερ του διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, με πρώτο τον Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος με 18.3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ είναι από τους καλύτερους ξένους του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα