Η πρώτη "γεύση" από Μπράουν

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Κεν Μπράουν έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΑΡΗ στο Ρέθυμνο και παρότι δεν προκάλεσε "θόρυβο" με την απόδοσή του, έδειξε κάποια στοιχεία που στη συνέχεια θα βοηθήσουν την ομάδα.

Ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε αρχικά να έχει καλύτερες οργανωτικές ικανότητες από τον προκάτοχό του, Γκάρι Τάλτον. Η αναποτελεσματικότητα του ΑΡΗ στην επίθεση (23/62 σουτ) δεν του επέτρεψε να «φανεί» περισσότερο, όμως όλα δείχνουν ότι από εδώ και στο εξής οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι πιο «ήσυχοι» στο κομμάτι της οργάνωσης (πέρα από τις 5 ασίστ, είδε και μηδέν λάθη), έχοντας φυσικά και τον Δημήτρη Φλιώνη ο οποίος χθες… ούτε κατάλαβε πώς χρεώθηκε με τόσα φάουλ. Ο Μπράουν συνεργάστηκε καλά με τους ψηλούς της ομάδας κι αυτό ήταν ενθαρρυντικό στοιχείο.

Το ζητούμενο για τον Μπράουν είναι να μπει και επιθετικά στο παιχνίδι της ομάδας. Ο ΑΡΗΣ έχει πρόβλημα στο μπροστά μέρος του παρκέ και θα χρειαστεί τους πόντους του Αμερικανού, ο οποίος στην προηγούμενη θητεία του στην Basket League, με τον Κόροιβο, έδειξε ότι μπορεί να φορτώσει το αντίπαλο καλάθι, αποχωρώντας τον Δεκέμβριο του 2016 ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Χθες, στην Κρήτη, ο Μπράουν δεν πήρε προσπάθειες, επιχειρώντας μόλις ένα σουτ σε σχεδόν 20 λεπτά. Ήταν εμφανές ότι ακόμα «έψαχνε» το παιχνίδι του ΑΡΗ, κάτι λογικό από τη στιγμή που είχε κάνει μόλις τρεις προπονήσεις με την ομάδα. Και ήταν επίσης ενθαρρυντικό το ότι, όντας ακόμα στο στάδιο της “εκμάθησης”, δεν εκβίασε σουτ, αλλά κοίταξε να μοιράσει το παιχνίδι. Αρχής γενομένης από τον κρίσιμο αγώνα με τον Πανιώνιο, μπορεί και πρέπει να “βγει μπροστά” και στο εκτελεστικό κομμάτι. Αυτό που πρέπει να “κρύψει” ο ΑΡΗΣ, είναι η έλλειψη μεγέθους του απέναντι σε ψηλότερα γκαρντ, αφού ο ίδιος είναι μόλις 1.80μ.

Προτεινόμενα Άρθρα